Tarif

Kabaklama

Antep yöresinin nefis yemeklerinden kabaklama, oldukça doyurucu ve lezzetli bir ana yemektir.
55 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Kabaklama

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet sakız kabak
4 diş sarımsak
8 g kuru nane
5 g kekik
3'er g tuz ve karabiber
1,5-2 l et suyu
250 g kuzu eti
100 g haşlanmış nohut
80 ml sıvı yağ
1 adet kuru soğan
20'şer g domates ve biber salçası

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etlerini bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.
  • Nohutlar eğer haşlanmamış ise bir gece önceden haşlayın, hazır hale getirin.
  • Bir tencereye sıvı yağ koyun ve ısıtmaya başlayın.
  • Küp şeklinde doğranmış soğanları içine ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  • Kavrulan soğanlara domates ve biber salçasını ekleyin, tat ve kokunun birbirine geçmesini sağlayarak karıştırın.
  • Ardından iri ve küp şeklinde doğranan kabakları ve sarımsakları ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Haşlanmış etleri, nohutları ve et suyunu da ekleyerek kabaklar yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 20-25 dakika)
  • Son olarak baharatlarla tatlandırın ve birkaç dakika daha pişirin.
  • Dilerseniz baharatları ayrı bir tavada tereyağında ısıtıp yemeğe öyle ekleyebilirsiniz. Bu teknikle de çok lezzetli olur.
  • Pişen yemeğin altını kapatın ve biraz dinlendirin, daha sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Dilerseniz acı biber de ilave edebilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?