Tarif

Kadınbudu Köfte Tarifi

Orijinal Kadınbudu Köfte tarifi nasıl yapılır? Geleneksel kadınbudu köfte tarifinin püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Kızartma
Kadınbudu Köfte Tarifi
Paylaş
  • 25B
  • 215
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g pirinç
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
100 ml kaynar su
1/2 kg kıyma (%60 dana, %40 kuzu)
5 g tuz
karabiber
2 g toz tarçın
1 adet yumurta
Paneleme için:
200 g un
2 adet yumurta
Kızartmak için:
sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci güzelce yıkayın, sıcak suda 20 dakika bekletin ve süzün.
  • Bir tavada, bir kaşık tereyağı ile ince doğranmış soğanı kavurun. Süzdüğünüz pirinçleri ekleyip pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.
  • Kavrulan pirince bir çay bardağı kaynar su ekleyin ve hafif diri kalacak şekilde pişirip ocaktan alın.
  • Kıymayı yoğurma kabına alın. Tuz, karabiber ve toz tarçın ekleyerek yoğurun.
  • Yoğurduğunuz kıymayı ortadan ikiye bölün ve yarısını bir tavada suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğanlı pirinci içine ekleyerek güzelce karıştırın ve ocaktan alın.
  • Pişen kıymayı çiğ kıymayla beraber 10 dakika yoğurun. Daha sonra buzdolabında biraz dinlendirin.
  • Dinlenen kıymayı dolaptan alın ve içine 1 adet yumurta ekleyip tekrar yoğurun. Ardından yumurta büyüklüğünde yuvarlaklar alarak elinizle yassı şekil verin.
  • Derin bir kızartma tavasında sıvı yağı kızdırmaya başlayın.
  • Paneleme için: bir kaba yeterince un (yaklaşık 200 g), ayrı bir kaba da 2 adet çırpılmış yumurta hazırlayın.
  • Köfteleri, önce un sonra çırpılmış yumurta olacak şekilde arkalı önlü paneleyerek kızgın yağda kızartın. Kızaran köfteleri havlu kağıt üzerine alın.
  • İster sıcak ister ılık olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuza ve tüm püf noktalarına Kısık Ateş TV YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pastırmalı Patates Şiş Tarifi
11B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pastırma Cipsli Bostan Patlıcan Tarifi
13B Görüntüleme
Bamya Tempura Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar (14)

Berfu Aksal
· 11.01.2021

Elinize sağlık şefim 🙏🏻

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 11.01.2021

Sağ olun, sizlerin de eline sağlık! 😊🙏

Nur Kırca
· 11.01.2021

Elinize sağlık

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 11.01.2021

Çok teşekkürler 👍😊

Berke Kurtuluş
· 11.01.2021

Elinize sağlık şefim harika görünüyorlar

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 11.01.2021

Teşekkürler 👍👌