Kısık Ateş
Tarif

Bamya Tempura Tarifi

Tempura, derin yağda kızartılmış sebze veya deniz ürünleri ile yapılabilen bir Japon yemeğidir. Şiddetle öneririm.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Derin yağda kızartma
Bamya Tempura Tarifi
Paylaş
  • 24B
  • 154
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g orta boy bamya
35 g aktif ekşi maya
150 g tam buğday unu
200 ml Pınar Sade Soda
Pınar
4 g tuz
3-4 adet buz

Nasıl Yapılır?

  • Bamyaları temizleyin, yıkayın ve iyice kurutun. Bu işlemi birkaç saat öncesinden yapabilirsiniz.
  • Tempura için; ekşi maya, un ve sodanın çeyreğini (sıvıyı azar azar koymak gerekir) derince bir kase içinde birleştirip, çırpın. Boza kıvamını yakalamak için, gerekirse karışıma un veya biraz daha soda ekleyin. Kıvamı yakaladığınızda tuzunu ilave edin.
  • Derin bir tavaya bolca yağ koyun. Yağın iyice ısınması çok önemli unutmayın.
  • Kızartmaya başlamadan önce soğuk tempura karışımına 3-4 adet buz ekleyin ki kızartma sırasında karışım soğukluğunu korusun.
  • Bamyaları sapından tutup, hazırladığınız karışıma batırın ve doğruca kızgın yağın içine bırakın. Kızaran bamyalar tavanın üzerine çıkacaktır. Tavayı çok fazla bamya ile doldurup yağın ısısını kaybetmeyin.
  • Kızarmış bamyaları kağıt havlunun üzerine alın ve sıcak olarak servise hazır hale getirin.
  • İstediğiniz sos ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Dilediğiniz farklı sebzelerle aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Cheddar Peynirli Biscuits Tarifi
6B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pastırmalı Patates Şiş Tarifi
12B Görüntüleme
Fırında Havuç Mücver Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.