- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Kakaolu Krep Lamberti Tarifi
Tarif
Kakaolu Krep Lamberti Tarifi
Kahvaltılarınızda kendinizi ve sevdiklerini şımartacak enfes kakaolu krep tarifi.
20 Dakika
2 Kişilik
Kahvaltı Tarifleri
Tava
Paylaş
- 14B
- 61
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
10 g ham kakako
100 g karabuğday unu
50 ml soda
2 ml zeytinyağı
2 adet muz
10 g yer fıstığı ezmesi
1 adet incir (taze)
100 g yaban mersini
5 g frenk üzümü
3 adet altın çilek
3 adet çilek
2 adet böğürtlen
1 g fesleğen filizi
5 g toz hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- 1Krep için tüm malzemeyi bir kaseye aktarın ve iyice çırpın.
- 2Orta boy bir tavayı ocağın üzerine alın. Tava ısınınca krep hamurundan küçük bir kepçenin yarısı kadarını dökün. İnce bir tabaka olacak şekilde dikkatlice yayın. Göz göz olunca diğer tarafını çevirin. 1 dakika sonra ocaktan alın.
- 3Krep hamurunun yumuşak kalması için iki kağıt arasında muhafaza edin. Kalan malzeme bitene dek aynı işleme devam edin.
- 4Smoothie için tüm malzemeyi blender veya mutfak robotuna aktarın. Püre haline gelene dek karıştırın.
- 5Hazırladığınız krebi tezgahın üzerine yayın. İçine kaşık yardımıyla smoothie yayın. İstediğiniz meyvelerle krebinizi tamamlayın. Bekletmeden servis yapın.
Püf Noktası
Krep hamuruna bir tutam deniz tuzu ekleyin.
Enerji: 428 kalori
Karbonhidrat: 87,8 g
Protein: 16 g
Yağ: 11,7 g
Lif: 13,4 g
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?