- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Portakallı Fırın Sütlaç Tarifi
Tarif
Portakallı Fırın Sütlaç Tarifi
Tam ölçülü sütlaç tarifi: Portakallı ve damla sakız aromalı fırın sütlaç tarifi nasıl yapılır? Portakallı fırın sütlaç yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 29B
- 316
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
45 g pirinç
200 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 diş damla sakızı
10 g vanilya
1 adet orta boy portakal
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tencereye portakal hariç bütün malzemeleri alın, portakalın kabuğunu rendeleyin ve kalan kısmının suyunu sıkın ve karışıma yedirin.
- 2Kısık ateşte, sübye pirinçten çıkana kadar karıştırın ve hafif yoğunlaşınca ocaktan alın.
- 3Sütlacı ocaktan aldığınızda 5-6 dk. soğutun, içerisine 1 yumurta sarısı ekleyin ve karıştırın.
- 4Portakallı sütlaç karışımını, üzerinde 1 parmak boşluk bırakacak şekilde çömlek fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın.
- 5Fırın tepsisini yarısına gelecek kadar suyla doldurun. Isıya dayanıklı çömlek fırın kaplarını aralıklı olarak tepsiye yerleştirin.
- 6Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında, sütlaçların üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dk. pişirin.
- 7Fırından çıkan sütlaçları oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, buzdolabına kaldırın.
- 8Soğuk sütlaçları çifte kavrulmuş bol fındık ile servis edebilirsiniz
Püf Noktası
*Pirinci hafif yüzeysel yıkayın ve süte ilave edin. Pirinç̧ çiğ̆ olduğu için kaynadıkça sübyesini bırakıp tatlının yoğunlaşmasını sağlayacaktır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?