- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Kalpli Linzer Kurabiye Tarifi
Tarif
Kalpli Linzer Kurabiye Tarifi
Sevgililer Günü’ne özel bir lezzet arıyorsanız, Avusturya’nın Linz şehrinden esinlenilen Linzer Kurabiye tam da aradığınız tarif olabilir. Bu marmelatlı kurabiyeler, adeta bir çeşit sandviç formunda pişirilir. Kendi ellerinizle hazırlayıp özenle süsleyeceğiniz bu sevimli Linzer kurabiyeleri, sadece sevgiliniz için değil, içinizden geçirdiğiniz tüm sevdikleriniz için özel bir hediye haline getirebilirsiniz. ❤ Şimdi gelin, kalpli ve marmelatlı Linzer kurabiye tarifi için gerekli malzemeler nelerdir ve badem unlu Linzer kurabiye tarifi nasıl yapılır birlikte göz atalım…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 5B
- 34
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
130 g toz şeker
90 g badem unu
300 g un
1 g tuz
2 g kabartma tozu
2 g toz tarçın
1 adet büyük boy yumurta
2 ml vanilya özütü
200 g vişne marmelatı
Nasıl Yapılır?
- 1Toz şeker ve badem ununu mutfak robotunda 20-30 saniye kadar çekin.
- 2Un, tuz, kabartma tozu ve tarçını da bir kaba eleyin.
- 3Tereyağını başka büyük bir kapta çırpıp iyice yumuşatın. Yumurtayı ve vanilya özütünü ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- 4Üzerine badem unlu karışımı ve unlu karışımı ekleyerek tamamen karışana kadar yoğurun. Yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam elde etmeniz gerekiyor.
- 5Kurabiye hamurunu 2 eşit parçaya ayırıp, elinizle bastırıp yassı haline getirin ve streçleyip 15 dk buzdolabında soğutun.
- 6Fırını alt üst ayarda 180°C’de ısıtın. Bir tepsiye yağlı kağıt serin.
- 71 hamur parçasını buzdolabından çıkarın.
- 8Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alın, üzerine de hafifçe un serpin ve çok ince olmayacak şekilde açın.
- 9Kalpli 2 boy kalıbınızı alın ve büyük kalıpla hamuru kesin. Kalp şeklinde kestiğiniz hamurların yarısının orta kısmını küçük kalpli kalıpla kesin ve çıkarın.
- 10Hepsini fırın tepsisine dizerek, 12-13 dakika 180°C’de pişirin. Fırından çıkarıp soğutun.
- 11Soğuyan kurabiyelerin üzerine bir çay kaşığı kadar marmelat dökün ve delikli kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin ve diğerlerinin üzerlerine yerleştirin.
- 12Diğer hamuru da aynı şekilde açıp kesin ve pişirin. İsterseniz farklı bir marmelat kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kurabiye Tarifleri
Esra Tokat
M.E.B (Milli Eğitim Bakanlığı)Pasta ve Tatlı Yapımı & Ekmekçilik Eğitmen Şef 🍰🍞
55 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.