Tarif

Kalpli Linzer Kurabiye Tarifi

Sevgililer Günü’ne özel bir lezzet arıyorsanız, Avusturya’nın Linz şehrinden esinlenilen Linzer Kurabiye tam da aradığınız tarif olabilir. Bu marmelatlı kurabiyeler, adeta bir çeşit sandviç formunda pişirilir. Kendi ellerinizle hazırlayıp özenle süsleyeceğiniz bu sevimli Linzer kurabiyeleri, sadece sevgiliniz için değil, içinizden geçirdiğiniz tüm sevdikleriniz için özel bir hediye haline getirebilirsiniz. ❤ Şimdi gelin, kalpli ve marmelatlı Linzer kurabiye tarifi için gerekli malzemeler nelerdir ve badem unlu Linzer kurabiye tarifi nasıl yapılır birlikte göz atalım…
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Kalpli Linzer Kurabiye Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 20
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
130 g toz şeker
90 g badem unu
300 g un
1 g tuz
2 g kabartma tozu
2 g toz tarçın
230 g Pınar Tereyağı, oda ısısında
Pınar
1 adet büyük boy yumurta
2 ml vanilya özütü
200 g vişne marmelatı

Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker ve badem ununu mutfak robotunda 20-30 saniye kadar çekin.
  • Un, tuz, kabartma tozu ve tarçını da bir kaba eleyin.
  • Tereyağını başka büyük bir kapta çırpıp iyice yumuşatın. Yumurtayı ve vanilya özütünü ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Üzerine badem unlu karışımı ve unlu karışımı ekleyerek tamamen karışana kadar yoğurun. Yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam elde etmeniz gerekiyor.
  • Kurabiye hamurunu 2 eşit parçaya ayırıp, elinizle bastırıp yassı haline getirin ve streçleyip 15 dk buzdolabında soğutun.
  • Fırını alt üst ayarda 180°C’de ısıtın. Bir tepsiye yağlı kağıt serin.
  • 1 hamur parçasını buzdolabından çıkarın.
  • Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alın, üzerine de hafifçe un serpin ve çok ince olmayacak şekilde açın.
  • Kalpli 2 boy kalıbınızı alın ve büyük kalıpla hamuru kesin. Kalp şeklinde kestiğiniz hamurların yarısının orta kısmını küçük kalpli kalıpla kesin ve çıkarın.
  • Hepsini fırın tepsisine dizerek, 12-13 dakika 180°C’de pişirin. Fırından çıkarıp soğutun.
  • Soğuyan kurabiyelerin üzerine bir çay kaşığı kadar marmelat dökün ve delikli kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin ve diğerlerinin üzerlerine yerleştirin.
  • Diğer hamuru da aynı şekilde açıp kesin ve pişirin. İsterseniz farklı bir marmelat kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Hurmalı Patatesli Kek Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çikolatalı Muffin Tarifi
40 Dakika
8-10 Kişilik
47B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Tam Buğdaylı Meyveli Kek Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.