Kısık Ateş
Tarif

Kaz Ciğeri Klementine Tarifi

Chef Heston Blumenthal'den esinlendiğim, zarif ve lezzetli bir Kaz Ciğeri Klementine tarifi paylaşıyorum. Yumuşak kaz ciğeri, aromatik baharatlar ve mandalina jölesiyle buluşuyor. Özellikle gençlerin de beğenerek yapacağı bu şık ve lezzetli tarifi, sofralarınıza kolayca taşıyabilirsiniz. Kaz ciğeri klementine tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım anlatımıyla sizlerle!
120 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Kaz Ciğeri Klementine Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 71
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 kg kaz ciğeri
5 g deniz tuzu
500 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g taze kekik
20 g sarımsak
300 g arpacık soğan
1 kg tavuk ciğeri
10 adet yumurta
10 g pembe tuz
3 g beyaz biber
3 g beyaz biber
1 adet ekşi maya ekmeği
20 ml zeytinyağı
Mandalina Jölesi için:
500 g donuk madalina püresi
80 g jelatin yaprağı
5 g paprika

Nasıl Yapılır?

  • Kaz ciğerini oda sıcaklığına getirin ve deniz tuzu ile tatlandırarak bekletin.
  • Bir tencerede tereyağını eritin ve içine taze kekik, sarımsak, ve arpacık soğanlarını ekleyin. Karışımı kısık ateşte yavaşça kaynatın, ardından süzüp kenara alın.
  • Kaz ciğeri ve tavuk ciğerini blender'a alın. Hazırladığınız tereyağı karışımını ekleyin. Karışıma yumurtaları teker teker ekleyip, pembe tuz ve beyaz biber ile tatlandırın.
  • Karışımı terrine kalıplarına alın ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
  • 90 derece buharlı fırında 1,5 saat pişirin, iç sıcaklıklarının 60-65 dereceye ulaştığından emin olun. Pişen ciğerleri dolapta bir gün soğutun.
  • Mandalina jölesi için: Mandalina püresi, jelatin yaprağı ve paprikayı küçük bir tencereye alın ve karıştırın. Kaz ciğerlerini kaplamak istediğinizde, jöleyi 25,5 dereceye getirip, ciğerleri üç kez jöleye batırın. Ardından kurumaya bırakın.
  • Ekşi maya ekmeğini dilimleyin ve üzerine zeytinyağı sürerek ızgarada çapraz iz bırakacak şekilde kızartın.
  • Hazırladığınız kaz ciğeri ve ekşi maya ekmeği dilimlerini şık bir sunumla servis edin. Afiyet olsun!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ali Ronay
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Ayva Borani Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Pırasalı Köfte Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Et Sote Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
547B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Fırat Erenci
· 27.01.2020

Şef valla inanilmasziniz

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi
Fırat Erenci
· 28.01.2020

Kuzenim deniz sizi çok seviyor

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi
Muhammet Açar
· 11.10.2020

Sizi çok seviyorum

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi