- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Kaz Ciğeri Klementine Tarifi
Tarif
Kaz Ciğeri Klementine Tarifi
Chef Heston Blumenthal'den esinlendiğim, zarif ve lezzetli bir Kaz Ciğeri Klementine tarifi paylaşıyorum. Yumuşak kaz ciğeri, aromatik baharatlar ve mandalina jölesiyle buluşuyor. Özellikle gençlerin de beğenerek yapacağı bu şık ve lezzetli tarifi, sofralarınıza kolayca taşıyabilirsiniz. Kaz ciğeri klementine tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım anlatımıyla sizlerle!
120 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 18B
- 71
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 kg kaz ciğeri
5 g deniz tuzu
10 g taze kekik
20 g sarımsak
300 g arpacık soğan
1 kg tavuk ciğeri
10 adet yumurta
10 g pembe tuz
3 g beyaz biber
3 g beyaz biber
1 adet ekşi maya ekmeği
20 ml zeytinyağı
Mandalina Jölesi için:
500 g donuk madalina püresi
80 g jelatin yaprağı
5 g paprika
Nasıl Yapılır?
- 1Kaz ciğerini oda sıcaklığına getirin ve deniz tuzu ile tatlandırarak bekletin.
- 2Bir tencerede tereyağını eritin ve içine taze kekik, sarımsak, ve arpacık soğanlarını ekleyin. Karışımı kısık ateşte yavaşça kaynatın, ardından süzüp kenara alın.
- 3Kaz ciğeri ve tavuk ciğerini blender'a alın. Hazırladığınız tereyağı karışımını ekleyin. Karışıma yumurtaları teker teker ekleyip, pembe tuz ve beyaz biber ile tatlandırın.
- 4Karışımı terrine kalıplarına alın ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
- 590 derece buharlı fırında 1,5 saat pişirin, iç sıcaklıklarının 60-65 dereceye ulaştığından emin olun. Pişen ciğerleri dolapta bir gün soğutun.
- 6Mandalina jölesi için: Mandalina püresi, jelatin yaprağı ve paprikayı küçük bir tencereye alın ve karıştırın. Kaz ciğerlerini kaplamak istediğinizde, jöleyi 25,5 dereceye getirip, ciğerleri üç kez jöleye batırın. Ardından kurumaya bırakın.
- 7Ekşi maya ekmeğini dilimleyin ve üzerine zeytinyağı sürerek ızgarada çapraz iz bırakacak şekilde kızartın.
- 8Hazırladığınız kaz ciğeri ve ekşi maya ekmeği dilimlerini şık bir sunumla servis edin. Afiyet olsun!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?