Paylaş
- 14B
- 70
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 kg kaz ciğeri
5 g deniz tuzu
10 g taze kekik
20 g sarımsak
300 g arpacık soğan
1 kg tavuk ciğeri
10 adet yumurta
10 g pembe tuz
3 g beyaz biber
3 g beyaz biber
1 adet ekşi maya ekmeği
20 ml zeytinyağı
Mandalina Jölesi için:
500 g donuk madalina püresi
80 g jelatin yaprağı
5 g paprika
Nasıl Yapılır?
- 1Kaz ciğerimizi oda sıcaklığına getiriyoruz deniz tuzu ile tatlandırıp bekletiyoruz.
- 2Daha sonra bir tencerede tereyağını eritip içine; taze kekik, sarımsak, arpacık soğanı ekliyoruz. Ağır ateşte yavaşça kaynattıktan sonra süzüp kenara alıyoruz.
- 3Kaz ciğeri ve tavuk ciğerini blender'a alıyoruz, hazırlamış olduğumuz tereyağı ile birer birer yumurtaları ekliyoruz pembe tuz ve beyaz biber ekleyerek tatlandırıyoruz.
- 4Karışımı terrine kalıplarına alıp alüminyum folyo ile kapatıyoruz.
- 590 derece buharlı fırında 1,5 saat pişiriyoruz içleri 60-65 dereceye gelene dek. Daha sonra dolapta 1 gün soğutuyoruz.
- 6Mandalina jölesi için: bütün malzemeleri karıştırıp ufak bir tencereye alıyoruz. Hazırlamış olduğumuz kaz ciğerlerimizi kaplamak istediğimiz zaman mandalina karışımını 25,5 dereceye getirip 3 defa içine batırıyoruz ve kurumaya alıyoruz.
- 7Ekşi maya ekmeğini dilimledikten sonra üzerlerine zeytinyağı sürerek ızgarada çapraz şekilde güzelce iz veriyoruz.
- 8Güzel bir sunum ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Ali Ronay
Ronay’s Deli Kurucu Ortağı & Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?