Kısık Ateş
Tarif

Kaz Ciğeri Klementine Tarifi

Chef Heston Blumenthal'den çok beğendiğimiz bir tarifi paylaşıyorum. Umarım bizlerin beğeni ile yaptığı bu tarifi gençlerde beğenerek yapar.
120 Dakika
2-4 Kişilik
Et Tarifleri
Fırın
Kaz Ciğeri Klementine Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 69
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 kg kaz ciğeri
5 g deniz tuzu
500 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g taze kekik
20 g sarımsak
300 g arpacık soğan
1 kg tavuk ciğeri
10 adet yumurta
10 g pembe tuz
3 g beyaz biber
3 g beyaz biber
1 adet ekşi maya ekmeği
20 ml zeytinyağı
Mandalina Jölesi için:
500 g donuk madalina püresi
80 g jelatin yaprağı
5 g paprika

Nasıl Yapılır?

  • Kaz ciğerimizi oda sıcaklığına getiriyoruz deniz tuzu ile tatlandırıp bekletiyoruz.
  • Daha sonra bir tencerede tereyağını eritip içine; taze kekik, sarımsak, arpacık soğanı ekliyoruz. Ağır ateşte yavaşça kaynattıktan sonra süzüp kenara alıyoruz.
  • Kaz ciğeri ve tavuk ciğerini blender'a alıyoruz, hazırlamış olduğumuz tereyağı ile birer birer yumurtaları ekliyoruz pembe tuz ve beyaz biber ekleyerek tatlandırıyoruz.
  • Karışımı terrine kalıplarına alıp alüminyum folyo ile kapatıyoruz.
  • 90 derece buharlı fırında 1,5 saat pişiriyoruz içleri 60-65 dereceye gelene dek. Daha sonra dolapta 1 gün soğutuyoruz.
  • Mandalina jölesi için: bütün malzemeleri karıştırıp ufak bir tencereye alıyoruz. Hazırlamış olduğumuz kaz ciğerlerimizi kaplamak istediğimiz zaman mandalina karışımını 25,5 dereceye getirip 3 defa içine batırıyoruz ve kurumaya alıyoruz.
  • Ekşi maya ekmeğini dilimledikten sonra üzerlerine zeytinyağı sürerek ızgarada çapraz şekilde güzelce iz veriyoruz.
  • Güzel bir sunum ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ali Ronay
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Ekşili Yahni Tarifi
80 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Şişte Patlıcan Püreli Kebap Tarifi
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Misket Köfte Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Fırat Erenci
· 27.01.2020

Şef valla inanilmasziniz

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi
Fırat Erenci
· 28.01.2020

Kuzenim deniz sizi çok seviyor

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi
Muhammet Açar
· 11.10.2020

Sizi çok seviyorum

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi