Kısık Ateş
Tarif

Alinazik Tarifi

Alinazik, Gaziantep mutfağına ait olup tüm Türkiye'de severek yapılan ve tüketilen bir ana yemektir. Her yemeğe yakışan patlıcanı mevsiminde yakalamışken, bu tarifi denemeye ne dersiniz? Ali nazik tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Alinazik Tarifi
Paylaş
  • 130B
  • 148
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g iri çekilmiş kıyma
5 g tuz
30 ml zeytinyağı
5 g karabiber
5 g kırmızı pul biber
5 adet orta boy kemer patlıcan
500 g süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada iri çekim kıymayı yarım fincan su ve 5 g tuz ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Zeytinyağı, karabiber ve kırmızı pul biberle lezzetlendirdikten sonra biraz daha kavurup ocaktan alın.
  • Patlıcanların üzerine bıçak yardımıyla birkaç delik açıp ocakta közleyin. Dilerseniz aynı işlemi yüksek derece fırında da yapabilirsiniz.
  • Közlenen patlıcanların kabuklarını dikkatlice soyun, ince ince doğrayın ve iyice ezerek püre haline getirin.
  • Ayrı bir tavada süzme yoğurdu sürekli karıştırarak ısıtın. İçine doğranmış patlıcanları ve tuzla dövülmüş sarımsakları ilave edip karıştırın.
  • Hazır olan yoğurtlu karışımı bir servis tabağına alın, üzerine kavrulmuş kıymayı eşit miktarda yayıp sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Baharat oranını dilediğiniz gibi artırıp, azaltabilirsiniz.
*Patlıcan tadının daha çok öne çıkmasını istiyorsanız, yoğurdu daha az koyabilirsiniz.
*Eğer kavrulmuş kıyma veya et yerine şiş kıyma kebap kullanıyorsanız 30 gr civarında tereyağını kızdırın, pul biber ve karabiber ekleyip etin üzerine gezdirebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Fesleğenli Bezelyeli Misket Köfte Tarifi
14B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Pancarlı ve Ispanak Köklü Dana Kafes Tarifi
12B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Patlıcan Kebabı Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
51B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.