- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Alinazik Tarifi
Tarif
Alinazik Tarifi
Alinazik, Gaziantep mutfağına ait olup tüm Türkiye'de severek yapılan ve tüketilen bir ana yemektir. Her yemeğe yakışan patlıcanı mevsiminde yakalamışken, bu tarifi denemeye ne dersiniz? Ali nazik tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
- 130B
- 148
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g iri çekilmiş kıyma
5 g tuz
30 ml zeytinyağı
5 g karabiber
5 g kırmızı pul biber
5 adet orta boy kemer patlıcan
500 g süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tavada iri çekim kıymayı yarım fincan su ve 5 g tuz ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- 2Zeytinyağı, karabiber ve kırmızı pul biberle lezzetlendirdikten sonra biraz daha kavurup ocaktan alın.
- 3Patlıcanların üzerine bıçak yardımıyla birkaç delik açıp ocakta közleyin. Dilerseniz aynı işlemi yüksek derece fırında da yapabilirsiniz.
- 4Közlenen patlıcanların kabuklarını dikkatlice soyun, ince ince doğrayın ve iyice ezerek püre haline getirin.
- 5Ayrı bir tavada süzme yoğurdu sürekli karıştırarak ısıtın. İçine doğranmış patlıcanları ve tuzla dövülmüş sarımsakları ilave edip karıştırın.
- 6Hazır olan yoğurtlu karışımı bir servis tabağına alın, üzerine kavrulmuş kıymayı eşit miktarda yayıp sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Baharat oranını dilediğiniz gibi artırıp, azaltabilirsiniz.
*Patlıcan tadının daha çok öne çıkmasını istiyorsanız, yoğurdu daha az koyabilirsiniz.
*Eğer kavrulmuş kıyma veya et yerine şiş kıyma kebap kullanıyorsanız 30 gr civarında tereyağını kızdırın, pul biber ve karabiber ekleyip etin üzerine gezdirebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.