Tarif

Kefirli Sütlaç

Sizlerle alışılmışın dışında bir tarif paylaşıyorum, Kefirli Sütlaç nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
Kefirli Sütlaç
Paylaş
  • 11B
  • 55
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g pirinç
500 ml Pınar Kefir
Pınar
750 ml Pınar Süt
Pınar
200 ml Pınar Krema
Pınar
15 g mısır nişastası
200-250 g toz şeker
1 adet çubuk vanilya
Üzeri için:
toz tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinçleri bir tencereye koyup bir miktar su ile haşlayın. Çok fazla haşlamayın lapa olmasın, pirinçlerin diri kalmasına özen gösterin.
  • Haşlanan pirinçleri süzün ve bir kenara alın.
  • Ardından süt (sütten 1 bardak ayırın, nişastayı açmak için gerekli olacak), kefir, krema ve toz şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak kaynamasını sağlayın.
  • Kaynadıktan sonra nişastayı ayrı bir kapta ayırdığınız süt ile çırparak açın ve kaynayan süte yavaşça ilave edin.
  • Kıvam alana kadar karıştırın. Ardından haşlanmış pirinçleri ve vanilyayı ilave edip lezzetleri birbirine karışana kadar kaynatın.
  • Son olarak kaselere porsiyonlayın ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Daha sonra buzdolabında soğuttuktan sonra tarçın serperek servis edin.

Püf Noktası

*Çubuk vanilya yerine 1 paket vanilin kullanabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
37B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
50B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
366B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.