Tarif

Kefirli Sütlaç

Sizlerle alışılmışın dışında bir tarif paylaşıyorum, denemelisiniz :)
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
Kefirli Sütlaç

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g pirinç
500 ml Pınar Kefir
Pınar
750 ml Pınar Süt
Pınar
200 ml Pınar Krema
Pınar
16 g mısır nişastası
200-250 g toz şeker
1 adet çubuk vanilya
20 g çilek (üzeri için)
20 g toz tarçın (üzeri için)

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinçlerimizi bir tencereye koyup bir miktar su ile beraber haşlıyoruz. Çok fazla haşlamayın lapa olmasın, pirinçlerinizin diri kalmasına özen gösterin.
  • Haşlanan pirinçlerinizi süzün ve bir kenara alın.
  • Ardından süt (sütten 1 bardak ayırın,nişastayı açmak gerekli olacak), kefir, krema ve toz şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak kaynamasını sağlayın.
  • Kaynadıktan sonra nişastayı ayrı bir kapta ayırdığınız süt ile çırparak açın ve kaynayan süte yavaşça ilave edin.
  • Kıvam alana kadar karıştırın.Kıvam alınca haşladığınız pirinçleri ve vanilyayı ilave edip lezzetleri birbirine karışana kadar kaynatın.
  • Son olarak kaselere porsiyonlayın ve dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerine tarçın ve çilek koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Çubuk vanilya yok ise 1 paket vanilin kullanabilirsiniz.

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
16B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
12B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
11B