Tarif
Kefirli Sütlaç
Sizlerle alışılmışın dışında bir tarif paylaşıyorum, denemelisiniz :)
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g pirinç
500 ml Pınar Kefir
750 ml Pınar Süt
200 ml Pınar Krema
16 g mısır nişastası
200-250 g toz şeker
1 adet çubuk vanilya
20 g çilek (üzeri için)
20 g toz tarçın (üzeri için)
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle pirinçlerimizi bir tencereye koyup bir miktar su ile beraber haşlıyoruz. Çok fazla haşlamayın lapa olmasın, pirinçlerinizin diri kalmasına özen gösterin.
- 2Haşlanan pirinçlerinizi süzün ve bir kenara alın.
- 3Ardından süt (sütten 1 bardak ayırın,nişastayı açmak gerekli olacak), kefir, krema ve toz şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak kaynamasını sağlayın.
- 4Kaynadıktan sonra nişastayı ayrı bir kapta ayırdığınız süt ile çırparak açın ve kaynayan süte yavaşça ilave edin.
- 5Kıvam alana kadar karıştırın.Kıvam alınca haşladığınız pirinçleri ve vanilyayı ilave edip lezzetleri birbirine karışana kadar kaynatın.
- 6Son olarak kaselere porsiyonlayın ve dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerine tarçın ve çilek koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
Çubuk vanilya yok ise 1 paket vanilin kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.