- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Tahinli Süt Helvası Tarifi
Tarif
Tahinli Süt Helvası Tarifi
Bugün sizlere, Bursa'nın eşsiz sütlü tatlılarından biri olan süt helvasının bir farklı versiyonunu paylaşacağım. Tam kıvamında enfes bir helva tarifi: tahinli süt helvası tarifi nasıl yapılır? Meşhur süt helvası tatlısının malzemeleri nelerdir? Süt helvası yaparken nelere dikkat edilmelidir? Üstü nar gibi kızarmış, içi akışkan ağız dolduran bu muhteşem süt helvası tatlısının püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylarıyla, tam ölçülü kavrulmuş tahinli süt helvası tarifi…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
55 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 20B
- 57
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını eritin. Unu eleyerek ekleyin ve tahta kaşıkla 8-10 dk boyunca orta ateşte kavurun. Bu esnada sıvı halde olmalı.
- 2Oda ısısındaki sütün yarısını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Çırpıcı ile hızlı hızlı, sakız kıvamına gelene kadar çırpın. Toz şekeri ekleyin iyice karıştırın. Kıvam aldığında sütün kalanını da ekleyin ve karıştırın. Kaynadığında altını kapatın. Tahini ekleyip iyice karıştırın.
- 3200°C üst ızgara ayarında fırını açın.
- 4İsterseniz porsiyonluk kaplara isterseniz tek büyük bir kaba aktarın. Fırına bir tepsi yerleştirin, kapları yerleştirin ve kapların yarısına gelecek şekilde kaynar su ekleyin. Üzerleri kızarıncaya kadar 10-12 dk bekletin. Hazır olan süt helvasının üzerini damak zevkinize göre süsleyip sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.6
12 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (2)
Elinize sağlık harika gözüküyor.Tahinin yavaş yavaş da olsa farklı şekillerde yemeklerinize girmesi güzel. Bu kadar harika bir malzemeden çok az yararlaniyoruz bence.
Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi