Kısık Ateş
Tarif

Tahinli Süt Helvası Tarifi

Bugün sizlere, Bursa'nın eşsiz sütlü tatlılarından biri olan süt helvasının bir farklı versiyonunu paylaşacağım. Tam kıvamında enfes bir helva tarifi: tahinli süt helvası tarifi nasıl yapılır? Meşhur süt helvası tatlısının malzemeleri nelerdir? Süt helvası yaparken nelere dikkat edilmelidir? Üstü nar gibi kızarmış, içi akışkan ağız dolduran bu muhteşem süt helvası tatlısının püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylarıyla, tam ölçülü kavrulmuş tahinli süt helvası tarifi…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
55 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Tahinli Süt Helvası Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 57
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
85 g un
1 litre Pınar Süt
Pınar
180 g toz şeker
125 g tahin

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritin. Unu eleyerek ekleyin ve tahta kaşıkla 8-10 dk boyunca orta ateşte kavurun. Bu esnada sıvı halde olmalı.
  • Oda ısısındaki sütün yarısını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Çırpıcı ile hızlı hızlı, sakız kıvamına gelene kadar çırpın. Toz şekeri ekleyin iyice karıştırın. Kıvam aldığında sütün kalanını da ekleyin ve karıştırın. Kaynadığında altını kapatın. Tahini ekleyip iyice karıştırın.
  • 200°C üst ızgara ayarında fırını açın.
  • İsterseniz porsiyonluk kaplara isterseniz tek büyük bir kaba aktarın. Fırına bir tepsi yerleştirin, kapları yerleştirin ve kapların yarısına gelecek şekilde kaynar su ekleyin. Üzerleri kızarıncaya kadar 10-12 dk bekletin. Hazır olan süt helvasının üzerini damak zevkinize göre süsleyip sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.6
12 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Gebole Tatlısı Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tavuk Göğsü Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
39B Görüntüleme
Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Doğukan Sarıbaşak

Elinize sağlık harika gözüküyor.Tahinin yavaş yavaş da olsa farklı şekillerde yemeklerinize girmesi güzel. Bu kadar harika bir malzemeden çok az yararlaniyoruz bence.

Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

Merhaba, çok teşekkürler :) Ben de aynı şekilde düşündüğümden, tatlılarda sıklıkla kullanmaya çalışıyorum. İçeriklerde bir de “Cevizli tahinli kuru baklava” reçetemiz var, onu da incelemenizi öneririm. :) Sevgiler