Kısık Ateş
Tarif

Kefirli Sütlaç Tarifi

Sizlerle alışılmışın dışında bir tarif paylaşıyorum, Kefirli Sütlaç nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Kefirli Sütlaç Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 55
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g pirinç
500 ml Pınar Kefir
Pınar
750 ml Pınar Süt
Pınar
200 ml Pınar Krema
Pınar
15 g mısır nişastası
200-250 g toz şeker
1 adet çubuk vanilya
Üzeri için:
toz tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinçleri bir tencereye koyup bir miktar su ile haşlayın. Çok fazla haşlamayın lapa olmasın, pirinçlerin diri kalmasına özen gösterin.
  • Haşlanan pirinçleri süzün ve bir kenara alın.
  • Ardından süt (sütten 1 bardak ayırın, nişastayı açmak için gerekli olacak), kefir, krema ve toz şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak kaynamasını sağlayın.
  • Kaynadıktan sonra nişastayı ayrı bir kapta ayırdığınız süt ile çırparak açın ve kaynayan süte yavaşça ilave edin.
  • Kıvam alana kadar karıştırın. Ardından haşlanmış pirinçleri ve vanilyayı ilave edip lezzetleri birbirine karışana kadar kaynatın.
  • Son olarak kaselere porsiyonlayın ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Daha sonra buzdolabında soğuttuktan sonra tarçın serperek servis edin.

Püf Noktası

*Çubuk vanilya yerine 1 paket vanilin kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Fıstıklı Güllaç Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
149B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Tahinli Süt Helvası Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Crème Brûlée Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
149B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.