Tarif

Kestane Şekeri Tarifi

Şu görüntüye bakar mısınız? 😍 Sizler de böylesine güzel kestane şekeri yapabilirsiniz. Kestane şekeri tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında ve tam ölçülü kestane şekeri yapmanın püf noktaları nelerdir?
150 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Kestane Şekeri Tarifi
Paylaş
  • 223B
  • 272
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg iri boy kestane
400 g toz şeker
800 ml su
10 g vanilya
3-4 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Kestanelerin kabuklarını çok derin olmayacak şekilde bir kaç yerinden simetrik olarak çizin ardından yıkayın. Kaynayan suda ortalama 15 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk sudan geçirip bıçak yardımıyla kabuklarını dikkatlice soyun.
  • Bir tencerede toz şeker, vanilya ve suyu kaynatın. İçerisine 3-4 damla limon suyu ilave edin.
  • Kestaneleri bu şurubun içerisine atın ve kısık ateşte yaklaşık 2 saat kaynatın.
  • Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, tencerenin kapağı kapalı şekilde oda sıcaklığında soğutun. Daha sonra en az 8 saat buzdolabında kendi şurubunda dinlenmesini ve şurubunu içine çekmesini sağlayın.
  • Servis ederken ister şurubunu süzerek, isterseniz de şuruplu olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Künefe Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Cevizli Baklava Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi
52B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Hüseyin Özel
· 03.12.2020

Benim en sevdiğim tatli kim yaptıysa ellerine sağlık

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 04.12.2020

Bizler de çok severiz 🤩 teşekkürler.

Funda Aydemir
· 01.01.2021

Deneyeceğim bayılırım kestaneye👍🤗

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 03.01.2021

Şimdiden afiyet olsun 😊😊

AynurTemiz
· 01.03.2021

bursalıyım ve en sevdigim tatlı

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 01.03.2021

Bizlerin de! 🙏😊