- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Zahterli Focaccia Tarifi
Tarif
Zahterli Focaccia Tarifi
İtalyanların meşhur focaccia ekmeğine birçok farklı yorum getirebilirsiniz ama bu gerçekten en güzellerinden biri! 😉
55 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 150
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 g yaş maya
50 ml zeytinyağı
500 g un
10 g tuz
325-350 ml su
20 g toz zahter
Üzeri için:
100 g kiraz domates
1/2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
taze kekik
taze biberiye
Nasıl Yapılır?
- 1Maya ve bir miktar suyu karıştırın.
- 2Zeytinyağı, un ve tuzu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Suyu azar azar ilave edin yoğurmaya devam edin.
- 3Bu aşamada toz zahteri ekleyin. (Farklı tatlarla aromalandırmak isterseniz de bu aşamada ekleyin)
- 4Pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
- 5Pişireceğiniz kabı zeytinyağı ile yağlayın, hamuru kabın içine alın ve eşit şekilde form verin.
- 6Mayalandırmaya bırakın. 2-2 buçuk katı kadar kabarmasını bekleyin.
- 7Pişireceğiniz kaba aldığınızda üzerine; 4’e bölünmüş kiraz domatesleri, halka doğranmış kuru soğanı ve ince ince doğranmış sarımsakları ekleyin. Dilerseniz az miktarda kekik ve biberiye serpin.
- 81.5 çay kaşığı kadar tuzu, suyla açın ve salamura yaparak üstüne yayın, az miktarda zeytinyağı dökün.
- 9Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 25-30 dakika pişirin.
- 10Pişen ekmeği 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
Püf Noktası
*30 g yaş maya yerine 13 g kuru maya kullanabilirsiniz!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?