Tarif

Kıbrıs Tahanı Tarifi

Lezzetli Kıbrıs Tahanı tarifi nasıl yapılır?
10 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer
Pişirilmez
Kıbrıs Tahanı Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 14
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
200 g tahin
1 tutam kaya tuzu
3 adet sıkılmış lime suyu
1 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kasesinin içine lime suyunu ve kaya tuzunu ekleyip karıştırın ve tuzun erimesini sağlayın.
  • Bu esnada dövülmüş sarımsağı ekleyin.
  • Daha sonra yavaş yavaş tahini ilave edip sürekli karıştırın.
  • Tahin eklendikçe karışım giderek sertleşecektir.
  • Daha sonra yine sürekli karıştırarak Pınar Ekşi Kremayı yedirin.
  • Karışım hala çok katı ise dilerseniz lime suyu dilerseniz bir miktar su yardımı ile kıvamı açabilirsiniz.

Püf Noktası

*Servis tabağına aldığınız tahini, üzerine zeytinyağı ve yanında kızarmış ekmeklerle servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Somon Waffle Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Defne Yaprağı ve Limon Aromalı Tuz Tarifi
16B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Tarhana Nasıl Yapılır?
120 Dakika
10-12 Kişilik
459B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Recep Seyhan
· 07.12.2021

Limesuyunedemek ? Limonsuyu mu ?

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 08.12.2021

Merhaba, Lime yani misket limonu, limona göre daha asitli ve daha acı bir tada sahiptir.