Kısık Ateş
Tarif

Mandalinalı Lokum Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüne hoş geldiniz! Bu ayın yıldızı, ferahlatıcı mandalina! Şimdi, mandalinanın muhteşem tadını ve ferahlatıcı özünü, nefis bir mandalinalı lokum tarifiyle bir araya getireceğiz. Peki lokum nasıl yapılır? Evde lokum yapmanın püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için mandalinalı lokum tarif videomuzu izlemeyi unutmayın. Mandalinalı lokum yapmanın incelikleri ve adımları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
60 Dakika
8-10 Kişilik
Diğer Tarifler
Tencere
Paylaş
  • 7B
  • 36
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8-10 adet mandalina
100 g toz şeker
60 g mısır nişastası
500 ml soğuk su
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
dışını kaplamak için toz Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Mandalinaların suyunu bir kaba sıkın, kalan kabukları geniş bir kaba alın ve üzerine 1 bardak kadar su ilave edin. Daha sonra bir rondoda püre haline gelene dek çekin. Ardından süzgeçten geçirerek bir tencereye alın. Üzerine sıktığınız mandalina suyunu ekleyin.
  • Ocağın altını açın, içerisine toz şeker ilave edin ve karıştırmayı sürdürün.
  • Ayrı bir kapta nişasta ve soğuk suyu, nişasta çözülene kadar karıştırın.
  • Tencerede kaynayan mandalina suyuna nişastalı suyu yavaş yavaş yedirin. Yaklaşık 8-10 dk devamlı çırparak kıvam alana kadar karıştırın. Bir parça da tereyağı ilave edin. Pelteden biraz daha koyu bir kıvam elde ettiğinizde ocaktan alın.
  • Pişen lokum harcını geniş bir kaba yayarak dökün. Tamamen soğuduktan sonra dilediğiniz şekillerde kesip toz Hindistan cevizine bulayarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.7
9 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Tarhana Nasıl Yapılır?
120 Dakika
10-12 Kişilik
518B Görüntüleme
Hardallı Maya Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Defne Yaprağı ve Limon Aromalı Tuz Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Gonca Sepil
· 27.12.2023

Yalnis değerlendirmeye bastım 5 Yıldız vericektim 🙏

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 28.12.2023

Teşekkürler 😊