Tarif

Kilis Tava

Meşhur Kilis Tava tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Et
Fırın
Kilis Tava
Paylaş
  • 3B
  • 95
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuzu kıyma
1 adet kapya biberi
2 adet köy biberi
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
30 g tatlı biber salçası
karabiber
kaya tuzu
kimyon
3 adet patlıcan

Nasıl Yapılır?

  • Bütün sebzeleri güzelce yıkayıp kurulayın.
  • Biberleri, soğanı ve sarımsakları küçük küpler halinde doğrayın. Bir tutam maydanozu ince kıyım doğrayın.
  • Geniş bir kaba aldığınız kıymaya, doğradığınız tüm sebzeleri, salçayı ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun. Yoğurma işlemini gerçekleştirirken 1 kaşık sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
  • Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra ince dilimler halinde kesip fırın tepsisine dizin.
  • Patlıcanları dizdiğiniz tepsinin üzerine kıymayı güzelce yayın, bıçakla üçgen porsiyonlar halinde şekil verin.
  • Kıymanın üzerini resimdeki gibi domates, biber, sarımsak ve soğanlarla süsleyebilirsiniz.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 200°C fırına koyun. Tüm sebzeler pişene kadar ortalama 30 dakika pişirin.

Püf Noktası

*Yuvarlak cam fırın kabı kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar (2)

Sabire Dinsel
· 18.09.2021

İşteeee benim buuuu efsane gözüküyor 😋😋 ellerinize sağlık 👌🏻👌🏻👌🏻

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 19.09.2021

Afiyet olsun 🤩🤩

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Misket Köfte
20 Dakika
2-4 Kişilik
6B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Beğendili Köfte
40 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pancetta
25 Dakika
2-4 Kişilik
4B Görüntüleme