add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kirazlı Dondurma

Hem yaparken hem yerken keyif alacağınız dondurma tariflerinde bugün! Pratik kirazlı ve karadutlu dondurma nasıl yapılır? Denemeye var mısınız? 🍒😋
55 Dakika
4-6 Kişilik
Dondurma
Karıştırma, Dondurma
Kirazlı Dondurma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kiraz, çekirdekleri ve sapları ayıklanmış
250 g karadut, sapları ayıklanmış
200 g pudra şekeri
250 g Pınar Krema
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Kiraz ve karadutları yıkayıp bir kaba alın, üzerine pudra şekerini döküp 30 dk. bekletin.
  • Daha sonra ocağa alın ve kısık ateşte 20 dk. kaynamaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra krema ile beraber rondodan geçirin, bir dondurma kabına alın ve -18 derecede en az 5 saat bekletin.
  • Dondurmanızı 5 saat boyunca aralıklı olarak karıştırmanızı öneririm, buzlanma olacağından tadının daha kıvamlı ve güzel olmasını sağlayacaktır.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Dondurmanızın daha şekerli olmasını istiyorsanız pudra şekeri oranını artırabilirsiniz.
*Bu tarifi dilediğiniz meyvelerle yapabilirsiniz.

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (6)

Êbru Aktürk
29.06.2020

Ellerinize sağlık. ..

Gülçin Kaya
Asım Çalık
05.07.2020

Gülçin şefim ellerinize sağlık. Bu zamanda kara dut bulmak zor. Onun yerine beyaz dut'la veya böğürtlen hatta ahududu ile yapsak, hangisi kullanmak adına tavsiyeniz ne olur? Teşekkürler

Gülçin Kaya
06.07.2020

Merhaba Asım, teşekkür ederim :)Böğürtlen, karaduthatta çilek bilekullanabilirsin hiç bir sıkıntı olmaz, ellerine sağlık şimdiden :)

Gülçin Kaya
Asım Çalık
06.07.2020

Teşekkürler

Gülçin Kaya
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kırmızı Meyveli Dondurma
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Limon Aromalı Dondurma
70 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İncirli Dondurma
15 Dakika
2-4 Kişilik