- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Kirde Kebabı Tarifi
Tarif
Kirde Kebabı Tarifi
Osmanlı saray mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan Kirde Kebabı nefis bir ana yemektir. Kirde Kebabı nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
- 30B
- 137
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g jülyen doğranmış kuzu eti
20 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet domates
40 g domates salçası
240 ml su
tuz ve karabiber
Krep Hamuru için:
2 adet yumurta
200 g un
1/4 demet kıyılmış maydanoz
2 tutam tuz
Üzeri için:
10 g pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Jülyen kesilmiş kuzu etini zeytinyağında rengi değişene kadar soteleyin. Soğanı küp şeklinde doğrayın, orta ateşte pişirmeye devam edin. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve domates salçası ile birlikte ekleyin. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Karabiber ve tuz ekleyip etler pişene kadar pişirin.
- 2Krep hamuru için: Bir kaseye tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Ufak ebattaki krep tavasına çok dolu olmayacak şekilde karışımı dökün. İnce bir krep olmalı. (tavanızın büyüklüğüne göre ölçüyü siz ayarlayabilirsiniz)
- 3Tüm krepleri aynı şekilde arkalı önlü pişirin. Servis tabağına önce krep, arasına et olmak üzere 4 kat yapın.
- 4Üzeri için yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pul biber dökerek servis yapın.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.