Tarif

Kirde Kebabı Tarifi

Osmanlı saray mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan Kirde Kebabı nefis bir ana yemektir. Kirde Kebabı nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Kirde Kebabı Tarifi
Paylaş
  • 26B
  • 134
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g jülyen doğranmış kuzu eti
20 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet domates
40 g domates salçası
240 ml su
tuz ve karabiber
Krep Hamuru için:
500 ml Pınar Süt
Pınar
2 adet yumurta
200 g un
1/4 demet kıyılmış maydanoz
2 tutam tuz
Üzeri için:
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Jülyen kesilmiş kuzu etini zeytinyağında rengi değişene kadar soteleyin. Soğanı küp şeklinde doğrayın, orta ateşte pişirmeye devam edin. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve domates salçası ile birlikte ekleyin. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Karabiber ve tuz ekleyip etler pişene kadar pişirin.
  • Krep hamuru için: Bir kaseye tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Ufak ebattaki krep tavasına çok dolu olmayacak şekilde karışımı dökün. İnce bir krep olmalı. (tavanızın büyüklüğüne göre ölçüyü siz ayarlayabilirsiniz)
  • Tüm krepleri aynı şekilde arkalı önlü pişirin. Servis tabağına önce krep, arasına et olmak üzere 4 kat yapın.
  • Üzeri için yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pul biber dökerek servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Arpa Şehriyeli Kuzu İncik Tarifi
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dalyan Köfte Tarifi
90 Dakika
4-6 Kişilik
45B Görüntüleme
Etli Keşkek Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
96B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.