Tarif

Kısır Tarifi

Türkiye'de yaşıyorsanız misafir menülerinde kısır'a her zaman yer vardır! En güzel, en lezziz ve en pratik kısır tarifimi sizler için paylaşıyorum...
30 Dakika
4-6 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
  • 616B
  • 266
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 ml sıcak su
300 g köftelik bulgur
1 demet maydanoz
4 dal taze soğan
2 adet salatalık veya salatalık turşusu
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
20 g nar ekşisi
120 ml zeytinyağı
5 g kuru nane
5 g kimyon
10 g kırmızı toz biber
10 g domates salçası
10 g biber salçası
yeteri kadar tuz

Nasıl Yapılır?

  • 400 ml (2 bardak) sıcak su ile köftelik bulgur derin bir kap içerisinde ıslatılıp ağzı streç ile kapatılarak bekletilir.
  • Yeşillikler ve salatalık iyice yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Bir kap içerisinde limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağı karıştırılır. Kuru soğan ve sarımsaklar ince ince kıyılır.
  • Islatılmış köftelik bulgurun üstüne ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsak ile beraber, kuru nane, kimyon, kırmızı toz biber, salçalar ve tuz eklenir. Ara ara el ılık suyla ıslatılıp yoğurulur.
  • Yoğurma işlemi bitince diğer malzemeler ile birleştirilip, güzelce karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınır.
  • Kısır’ı ayran, turşu ve tere ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Salata Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Mısır Gevrekli Detoks Salata Tarifi
11B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kinoalı Brüksel Salatası Tarifi
4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Akdeniz Salatası Tarifi
15 Dakika
2 Kişilik
234 Görüntüleme

Yorumlar (12)

Ayhan Erdem
· 06.04.2020

Salçalara ne oldu. Unutup Çöpemi attın.

Oytun Dağlı
· 06.04.2020

3. aşamada: ''Islatılmış köftelik bulgurun üstüne ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsak ile beraber, kuru nane, kimyon, kırmızı toz biber, salçalar ve tuz eklenir. Ara ara el ılık suyla ıslatılıp yoğurulur'' yazıyor ama, sanırım okuyamadınız?

nagihan bilge
· 18.05.2020

Yani yazmayı unutmuş da olabilirdiniz, bu ne kaba bir söylem şekli..

asya hasır
· 23.04.2021

Ama unutmamış hanımefendi ve gayet açık ve kibar bir şekilde açıklamış. Asıl soru soranın cümlesinin ne kadar kaba ve yargılayıcı olduğunu görmemiş olamazsınız değil mi?

Derya Yıldız
· 13.04.2020

👌🏻

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Çağrı Çetin
· 06.05.2020

Şahane :)

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi