Kısık Ateş
Tarif

Kızarmış Dondurma Tarifi

Kızarmış dondurma tarifi nasıl yapılır? Kolay kızarmış dondurma tarifi ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
40 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
  • 37B
  • 108
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g sütlü kesme dondurma
3 adet yumurta akı
200 g galeta unu
250 g mısır gevreği
Kızartmak için:
ayçiçek yağı
Süslemek için:
taze çilek
Pınar Sütkrem
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Derin dondurucudan çıkartıp kısa bir süre oda ısısında beklettiğiniz kesme dondurmayı eşit parçalara bölün. Her bir dondurma parçasını avuç içinizde yuvarlayıp streç filme sarın ve derin dondurucuda en az 1 saat dondurun.
  • Derin dondurucudan çıkardığınız dondurma toplarını, öncelikle çırpılmış yumurta akına sonrasında galeta ununa bulayın. Her yerinin kapladığına emin olduktan sonra tekrar derin dondurucuya kaldırıp dondurun.
  • Soğuyan dondurma toplarını bir kez daha, önce yumurta akı sonra galeta unu, tekrar yumurta akı, galeta unu ve son olarak mısır gevreği olacak şekilde kaplayın.
  • Hazır olan dondurma toplarını hızlıca dondurucuya tekrar alıp uzun süre bekletin.
  • Servis etmeden önce ayçiçek yağını derin bir tencerede iyice kızdırın. Her bir dondurma topunu yağa bırakıp yavaş hareketlerle çevirerek 45-60 saniye gibi çok kısa sürede kızartın. Bal rengine döndükten sonra alın.
  • Hiç bekletemeden taze çilek ve sütkrem ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Dondurma toplarını mümkünse tek tek kızartın.
*Kaplama harcına toz tarçın, esmer şeker ve kırık fındık ekleyebilirsiniz.
*Çikolata sos, krema ya da taze meyve dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kırmızı Meyveli Dondurma Tarifi
17B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Kremalı Şeftalili Dondurma Tarifi
24B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Karadutlu ve Naneli Dondurma Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Abdülkerim Ayanoğlu

Harika. Pratik ve güzel bir sunum

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 21.10.2021

Teşekkürler 😎👍👏