Kısık Ateş
Tarif

Limonlu Dondurma Tarifi

Limon severler burada ve hazırsa harika bir dondurma tarifi vereceğim! 😁 Katkısız, mis kokulu limonlu dondurma nasıl yapılır? 🍋🍦
40 Dakika
4-6 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Limonlu Dondurma Tarifi
Paylaş
  • 29B
  • 172
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Süt
Pınar
180 g toz şeker
5 adet yumurta sarısı
3 adet limon kabuğu rendesi
400 ml Pınar Krema
Pınar
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
5 adet limonun suyu

Nasıl Yapılır?

  • Orta boy bir tencereye sütü alın, 175 dereceye gelene kadar ısıtın.
  • Üzerine toz şeker ilave edin ve kısık ateşte tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • 5 adet yumurta sarısını ayrı bir kapta çırpın.
  • Çırptığınız yumurta sarılarına, ısıttığınız sütten bir miktar alın (kesilmesini önlemek için) ve homojen kıvam alana kadar karıştırın.
  • Ardından sütün tamamını ve limon kabuğu rendesini ilave edip sürekli karıştırın.
  • Bu karışımı tekrar ocağa alıp sürekli karıştırarak yoğunlaşmasını sağlayın. (Dikkat kaynamasına izin vermeyin!)
  • Kaynama noktasına geldikten hemen sonra ocaktan alın.
  • Daha sonra krema, ekşi krema ve limon suyunu ekleyip güzelce yedirin. Dondurma karışımınız hazır.
  • Temiz bir kaba bu karışımı alın, üzerini kontak streç dediğimiz yöntemle sıkıca (ürünü streçle birebir temas edecek şekilde kapatıp hava ile temasını kesmek) kaplayın ve buzdolabına koyun.
  • 1 gece boyunca buzdolabında dinlendirin.
  • Ertesi gün, dondurma makinanız var ise makinaya alıp dondurmanızı yapabilirsiniz. Eğer makinanız yok ise derin dondurucuya kaldırmadan mikser ile karıştırıp tekrar derin dondurucuya kaldırın. Bu işlemi 1’er saat arayla en az 3-4 kez uygulayın.
  • Bunu yapma sebebimiz; buzlanmayı önlemek ve daha kremsi yapı elde etmek.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz, afiyet olsun!

Püf Noktası

*Rengini biraz daha sarartmak isterseniz çok az miktarda zerdeçal ekleyebilirsiniz. 😊

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Proteinli Kakaolu Dondurma Nasıl Yapılır?
14B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Karadutlu ve Naneli Dondurma Tarifi
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Frambuazlı Dondurma Nasıl Yapılır?
19B Görüntüleme

Yorumlar (11)

HakanMindiloğlu
· 27.07.2020

Gülçin Hanım tatilde de boş durmuyor 😊

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 27.11.2020

😅

Asım Çalık
· 29.07.2020

Ellerinize sağlık şefim. Teşekkürler.

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
BirgülÖztürk
· 04.08.2020

Uff burası 50 derece midir nedir. Şimdi limonlu dondurma... Uff...

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 23.11.2022

😅👍👍