Tarif

Kızılcıklı Bar

Hem tatlı hem lezzetli bir atıştırmalık, kızılcıklı bar tarifi.
50 Dakika
8-10 Kişilik
Kek ve Kurabiye
Fırın
Kızılcıklı Bar

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
350 g esmer şeker
400 g yulaf ezmesi
210 g un
6 g karbonat
240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
400 g kurutulmuş kızılcık
15 g limon kabuğu rendesi
7 g vanilya
1 adet yumurta

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C ısıtın.
  • Büyük bir kasede tereyağı ve esmer şekeri karıştırın.
  • Yulaf, un ve karbonatı da karıştırın.
  • Karışımın yarısını yağlanmamış dikdörtgen şeklindeki tepsiye basarak yayın.
  • 10-12 dakika altın rengi olana kadar pişirin.
  • Kalan malzemenin tamamını büyük bir kapta karıştırın.
  • Pişmiş tartın üzerine dökün.
  • Dolgunun üstüne kalan yulaf karışımını dökün.
  • 25-30 dakika üstü altın sarısı olana kadar pişirin.
  • Tamamen soğutun ve dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası

13x9x2 inç tepsi ile pişiriniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Fesleğenli Kek
40 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Bademli Kurabiye
30 Dakika
2-4 Kişilik