Tarif

Patatesli Çörek Tarifi

Çay saatlerinizin eşlikçisi, enfes patatesli çörek tarifi.
110 Dakika
2-4 Kişilik
Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Patatesli Çörek Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 24
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
500 g patates
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g tuz
2 adet yumurta
10 g toz şeker
5 g zencefil tozu
35 ml su
15 ml Pınar Süt
Pınar
10 g kuru maya
50 g pudra şekeri(üzeri için)

Nasıl Yapılır?

  • Aktif kuru mayayı su ve süt ile eritin.
  • 16 gram un ekleyip 30 dakika bekletin.
  • Patatesleri soyun ve ezerek püre haline getirin.
  • Bu pürenin içine yumurtaları ve tereyağını ekleyerek hızlıca çırpın.
  • Ayrı bir kapta kalan un ile zencefil tozunu karıştırın.
  • Patates püresi, zencefilli un ve bekletilmiş mayayı karıştırarak homojen yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun.
  • Tek bir büyük veya iki küçük yağlanmış ve unlanmış kalıba hamuru yerleştirin.
  • Kalıbın yüksekliğine kadar yaklaşık 1 saat kabarması için nemli bir bezle üstünü örtüp sıcak bir yerde bekletin.
  • Bekledikten sonra yüksek ısılı fırında 40 dakika süre ile pişirin.
  • Kalıptan çıkartıp ızgara üzerinde soğutun ve üzerine pudra şekeri serpin.

Püf Noktası

*Muffin kalıpları da kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Böğürtlenli Yulaflı Kurabiye Tarifi
16B Görüntüleme
Çikolatalı Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi
17B Görüntüleme
Elmalı Pay Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.