- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Krem Karamel Tarifi
Tarif
Krem Karamel Tarifi
Fransız mutfağının klasiklerinden olan krem karamel tarifi nasıl yapılır? Orijinal krem karamel yapmanın püf noktaları nelerdir? Tam ölçülü ve pratik krem karamel yapımı: lezzetli krem karamel tarifi...
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 61B
- 114
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Karameli için:
100 g toz şeker
40 ml su
Muhallebisi için:
4 adet yumurta
100 g toz şeker
5 ml vanilya özütü veya yarım vanilya çubuğu
Nasıl Yapılır?
- 1Karameli için: Toz şekeri kalın tabanlı bir tavaya yayın ve kavurmaya başlayın. Esmerleşen şekerin üzerine suyu dökerek kısık ateşte şekerin eriyerek karamelize olmasını sağlayın.
- 2Hazır olan karameli, tatlıyı koyacağınız kalıplara paylaştırın ve kenara alın.
- 3Muhallebisi için: Yumurtaları ve toz şekeri bir tencereye alıp tamamen karışana dek karıştırın. Üzerine sütü ekleyip hızlıca karıştırarak kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bu aşamada tencerenin içine bir adet ısı derecesi yerleştirebilirsiniz. Vanilya özütünü de ekleyip karıştırmaya devam edin.
- 4Kaynama sıcaklığı 55-60°C’ye geldiğinde ocaktan alıp bir kaba süzün ve tekrar süzerek kalıplara boşaltın.
- 5Kalıpları bir fırın kabına alın ve içerisine 1 parmak su ekleyin.
- 6Önceden ısıtılmış 160°C fırında 30 dakika kadar pişirin. Krem karamellerin ortası çok az sallanır durumdayken fırından alabilirsiniz.
- 7Oda ısısına gelene kadar soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz.
- 8En az 3 saatte buzdolabında soğuttuktan sonra tatlınızı servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?