Tarif

Krem Karamel Tarifi

Fransız mutfağının klasiklerinden olan krem karamel tarifi nasıl yapılır? Orijinal krem karamel yapmanın püf noktaları nelerdir? Tam ölçülü ve pratik krem karamel yapımı: lezzetli krem karamel tarifi...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 52B
  • 106
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Karameli için:
100 g toz şeker
40 ml su
Muhallebisi için:
4 adet yumurta
100 g toz şeker
500 ml Pınar Süt
Pınar
5 ml vanilya özütü veya yarım vanilya çubuğu

Nasıl Yapılır?

  • Karameli için: Toz şekeri kalın tabanlı bir tavaya yayın ve kavurmaya başlayın. Esmerleşen şekerin üzerine suyu dökerek kısık ateşte şekerin eriyerek karamelize olmasını sağlayın.
  • Hazır olan karameli, tatlıyı koyacağınız kalıplara paylaştırın ve kenara alın.
  • Muhallebisi için: Yumurtaları ve toz şekeri bir tencereye alıp tamamen karışana dek karıştırın. Üzerine sütü ekleyip hızlıca karıştırarak kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bu aşamada tencerenin içine bir adet ısı derecesi yerleştirebilirsiniz. Vanilya özütünü de ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Kaynama sıcaklığı 55-60°C’ye geldiğinde ocaktan alıp bir kaba süzün ve tekrar süzerek kalıplara boşaltın.
  • Kalıpları bir fırın kabına alın ve içerisine 1 parmak su ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 160°C fırında 30 dakika kadar pişirin. Krem karamellerin ortası çok az sallanır durumdayken fırından alabilirsiniz.
  • Oda ısısına gelene kadar soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz.
  • En az 3 saatte buzdolabında soğuttuktan sonra tatlınızı servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
3.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Antep Fıstığı Ezmeli Güllaç Tarifi
6B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Hamsiköy Sütlacı Tarifi
90 Dakika
4-6 Kişilik
8B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Damla Sakızlı Muhallebi
50 Dakika
8-10 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar (2)

BelginKırıcı
· 17.09.2022

Esmerleşen şekere sıcak mı yoksa soğuk su mu döküyoruz

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 18.09.2022

Merhaba, oda sıcaklığında olması yeterli :)