Tarif

Sultan Lokumu Tarifi

Türk mutfağının en gözde tatlarından Sultan Lokumu tarifi... Sultan lokumu nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Sultan Lokumu Tarifi
Paylaş
  • 34B
  • 248
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
70 g un
70 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 ml Pınar Süt
Pınar
10 g vanilya
3 g damla sakızı
100 g toz şeker
200 g Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Unu tereyağında hafifçe kavurun.
  • Sütü yavaş yavaş çırpma teli ile çırparak ekleyin.
  • Vanilya, damla sakızı ve toz şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edin.
  • Muhallebiyi ocaktan alıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın.
  • Oda sıcaklığına gelince dondurucuda 2-3 saat bekletin.
  • Soğuyan muhallebiyi elinizde yuvarlayarak Hindistan cevizine bulayın. İşte bu kadar, afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Çikolatalı Güllaç Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
3B Görüntüleme
Efe Benşin
Efe Benşin
Private Chef
Fındıklı Keşkül Tarifi
approved
30 Dakika
2-4 Kişilik
28B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Kakaolu Chia Puding Tarifi
15 Dakika
1 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Jale Kardesoglu
· 25.04.2020

Rafet chef in canlı yayınını izliyorum

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi