- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Kremalı Havuçlu Kek Tarifi
Paylaş
- 46B
- 363
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g toz şeker
100 g esmer şeker
4 adet yumurta
215 g sıvı yağ
210 g un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
10 g tarçın
4-5 adet havuç
Kreması için:
200 g pudra şekeri
200 g krem peynir
Süslemek için:
kırık ceviz
Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak toz şeker, esmer şeker ve 4 adet yumurtayı iyice çırpın. Sıvı yağ ekleyerek çırpmaya devam edin.
- 2Un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve tarçını eleyerek karışıma ekleyin. Spatula yardımıyla karıştırın.
- 3Rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
- 4Kelepçeli bir kek kalıbına yağlı kağıt sererek karışımı içerisine boşaltın.
- 5180°C alt-üst fansız fırında 1 saat pişirin.
- 6Kek bir gece dinlensin.
- 7Kreması için: oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekerini pürüzsüzleşene kadar çırpın.
- 8Ardından krem peynir ve labneyi ekleyin ve iyice çırpın.
- 9Dinlenen keki enlemesine ortadan iki eşit parçaya bölün.
- 10Arasına hazırladığınız kremayı sürün ve dışını kremayla kaplayın.
- 11Üzerine süsleme için kırık ceviz kullandım. Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?