- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Kremalı Şeftalili Dondurma Tarifi
Tarif
Kremalı Şeftalili Dondurma Tarifi
Katkısız ve doğal ev yapımı şeftalili dondurma nasıl yapılır? Şeftalili dondurma tarifinin püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 24B
- 157
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g şeftali
125 ml su
160 g toz şeker
1 adet çubuk vanilya özü (çekirdeği)
Nasıl Yapılır?
- 1Şeftalilerin kabuklarını soyun, çekirdeğini çıkarın, iri iri doğrayın ve bir tencereye alın.
- 2Üzerine su ilave edip 8-10 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirin.
- 3Daha sonra ocağı kısık ateşe getirin, toz şekeri ilave edip karıştırarak şekerin erimesi sağlayın.
- 4Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, 2 saat oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
- 5Soğuyan karışımı, kremayı, ekşi kremayı ve vanilyayı bir blendera alıp püre haline gelene dek çekin.
- 6Ardından bir dondurma kabına alın ve derin dondurucuya yerleştirin.
- 7Dondurmanın kristalize olmaması için 8 saat boyunca, her saat başı karıştırın.
- 8Minimum 12 saat derin dondurucuda bekletin, daha sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?