- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Kremalı Yayla Çorbası
Tarif
Kremalı Yayla Çorbası
Kış aylarının vazgeçilmezi olan yayla çorbası tarifi nasıl yapılır? Kremalı yayla çorbası nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 36B
- 50
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g pirinç
1 l su
1 adet yumurta sarısı
15 g un
20 g Pınar Tereyağı
3 g pul biber
5 g kuru nane
5 g karabiber
5 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci süzgeçte yıkayın ve çorba tenceresinde su ile haşlayın.
- 2Bu işlem olurken bir yandan çorbanın terbiyesini hazırlayın. Oda sıcaklığındaki yumurta sarısı, yoğurt, ekşi krema ve unu güzelce çırpın.
- 3Pirinçler kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra hazırladığınız terbiyeye çorbanın suyundan 1 bardak kadar alın ve karışımı çırpın. Ilınmış karışımı yavaşça çorba tenceresine dökün. Aynı anda kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
- 4Sosu için: bir tavada tereyağını kızdırıp tüm baharatları ekleyin ve bu karışımı hazır olan çorbanın içine döküp bir taşım kaynatın.
- 5En son tuz ve karabiberle lezzetlendirip sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
40 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.