Tarif
Kırmızı Köz Biber Çorbası
Tadı ve görüntüsüyle iştah açıcı bir o kadar da lezzetli kırmızı köz biber çorbası... Köz biber çorbası nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba
Tencere

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
50 g Pınar Tereyağı
2 adet yeşil biber
6 adet kırmızı kapya biber
50 g jalepeno biberi
20 g domates salçası
20 g biber salçası
1 l et suyu
1/3 adet limon suyu
80 ml Pınar Krema
1 adet yumurta sarısı
5 yaprak taze fesleğen
5 g tuz
2 dal Frenk soğanı
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru soğan ve sarımsakları ince ince doğrayıp tereyağında kavurun.
- 2Yeşil ve kırmızı biberleri ızgarada közledikten sonra kabuklarını soyup doğrayın. Kavrulan soğan ve sarımsağın üzerine ilave edip karıştırın.
- 3Daha sonra dilimlenmiş jalapeno biberi, domates ve biber salçalarını ilave edip kavurmaya devam edin.
- 4Kavrulan malzemelerin üzerine et suyunu ilave edip karıştırarak kaynatın.
- 5Bir kapta limon suyu, krema ve yumurta sarısını çırpın.
- 6Çorba kaynadıktan sonra kremalı karışımı yavaş yavaş içine ilave edin ve hızlıca kıvam alana kadar karıştırın.
- 7Taze fesleğen yapraklarını ince ince doğrayıp çorbaya ekleyin.
- 8Tuzunu ilave edip lezzetlendirin.
- 9Servis etmeden önce ince doğranmış Frenk soğanı ve az miktarda krema ile süsleyin.