Paylaş
- 29B
- 245
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
6 adet kırmızı kapya biber
50 g jalepeno biberi
20 g domates salçası
20 g biber salçası
1 l et suyu
1/3 adet limon suyu
80 ml Pınar Krema
1 adet yumurta sarısı
5 yaprak taze fesleğen
yeteri kadartuz
2 dal Frenk soğanı
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru soğan ve sarımsakları ince ince doğrayıp tereyağında kavurun.
- 2Yeşil ve kırmızı biberleri ızgarada közledikten sonra kabuklarını soyup doğrayın. Kavrulan soğan ve sarımsağın üzerine ilave edip karıştırın.
- 3Daha sonra dilimlenmiş jalapeno biberi, domates ve biber salçalarını ilave edip kavurmaya devam edin.
- 4Kavrulan malzemelerin üzerine et suyunu ilave edip karıştırarak kaynatın.
- 5Bir kapta limon suyu, krema ve yumurta sarısını çırpın.
- 6Çorba kaynadıktan sonra kremalı karışımı yavaş yavaş içine ilave edin ve hızlıca kıvam alana kadar karıştırın.
- 7Taze fesleğen yapraklarını ince ince doğrayıp çorbaya ekleyin.
- 8Tuzunu ilave edip lezzetlendirin.
- 9Servis etmeden önce ince doğranmış Frenk soğanı ve az miktarda krema ile süsleyin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?