Kısık Ateş
Tarif

Kuru Meyveli Piliç Göğüs Rulosu Tarifi

Kuzu kulağı, nar sosu ve kuru meyvelilerin muhteşem uyumu.
55 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tava
Kuru Meyveli Piliç Göğüs Rulosu Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 78
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet piliç göğüs
120 g kuru kayısı
80 g kuru incir
80 g kuru üzüm
50 g toz şeker
300 g ayıklanmış nar
40 ml Pınar Krema
Pınar
200 g kuzu kulağı
tuz
akbiber

Nasıl Yapılır?

  • Piliç göğüslerini fileto bıçağı yardımıyla şinitzel usulü açın. Daha sonra tuz, beyaz biber ve ayçiçeği yağıyla marine edin.
  • Kuru kayısı, incir ve üzümü şeritler halinde doğrayarak incelttiğiniz tavuğun içine eşit miktarda koyup rulo haline getirin.
  • Bir tavada toz şeker ve ayıklanmış nar tanelerini kısık ateşte kaynatarak sos kıvamına getirin.
  • Üzerine kremayı ilave edip, süzdürün ve sosu hazır hale getirin.
  • Rulo halindeki tavuk göğsünü tavada bir yemek kaşığı sıvı yağla sararıncaya kadar kızartın ve 180 derecelik fırında 20 dakika pişirmeye bırakın.
  • Ayrı bir tavada temizlenmiş kuzu kulağını hafif diri kalacak şekilde soteleyin. Tuz ve akbiberle tatlandırın.
  • Servis tabağının bir kenarına sotelenmiş kuzu kulağını yerleştirin.
  • Dilimlenmiş tavukları nar sosu eşliğinde nar taneleri ve biberiye ile süsleyip servise sunun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.5
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi
23B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi
27B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Renkli Biberli Piliç Sote Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.