- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi
Tarif
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi
Zincir tavuk restoranlarında bulabileceğiniz çıtır tavuk kanatları tarifi artık evinizde...
70 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 28B
- 408
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg tavuk kanadı
5 g kabartma tozu
1 adet yumurta beyazı
10 g tuz
10 g tatlı toz kırmızı biber
5 g acı toz kırmızı biber
5 g toz sarımsak
5 g soğan tozu
5 g toz beyaz biber
500 g un
2 l ayçiçek yağı
Nasıl Yapılır?
- 1Baharatları karıştırın yarısı ile tavuk kanatlarını baharatlayın.
- 2Kalan baharat ile unu karıştırın.
- 3Ayran, yumurta beyazı, ekşi krema ve kabartma tozunu bir mayonez tenceresinde karıştırın.
- 4Baharatlanmış tavukları bu karışıma ilave edin ve karıştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
- 5Tavukların yarısını sosun içinden süzdürmeden alın ve baharatlı unun içine alıp una gömün. 2 dakika bekletin.
- 6Yağı 165°C ısıtın. Tavukları unun içinden alın ve yağa ilave edin. Yaklaşık 8 dakika altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
- 7Aynı işlemi kalan tavuklar için de uygulayın.
- 8Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağı süzdürün ve ketçapla servis edin.
Püf Noktası
*Tarifte kullanılan baharat miktar ve çeşidini arzunuza göre değiştirebilirsiniz.
*Ürünlerin iç kısmının piştiğine emin olun. Ürünleri en az 7-8 dakika pişirmeniz gerekmektedir.
*Baharatların ve marinenin tavuğun içine işlemesini istiyorsanız tavukları bir iğne yardımıyla delebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?