Kısık Ateş
Tarif

Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi

Zincir tavuk restoranlarında bulabileceğiniz çıtır tavuk kanatları tarifi artık evinizde...
70 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Kızartma
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi
Paylaş
  • 28B
  • 408
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg tavuk kanadı
200 ml Pınar Ayran
Pınar
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
5 g kabartma tozu
1 adet yumurta beyazı
10 g tuz
10 g tatlı toz kırmızı biber
5 g acı toz kırmızı biber
5 g toz sarımsak
5 g soğan tozu
5 g toz beyaz biber
500 g un
2 l ayçiçek yağı
Pınar Ketçap
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Baharatları karıştırın yarısı ile tavuk kanatlarını baharatlayın.
  • Kalan baharat ile unu karıştırın.
  • Ayran, yumurta beyazı, ekşi krema ve kabartma tozunu bir mayonez tenceresinde karıştırın.
  • Baharatlanmış tavukları bu karışıma ilave edin ve karıştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  • Tavukların yarısını sosun içinden süzdürmeden alın ve baharatlı unun içine alıp una gömün. 2 dakika bekletin.
  • Yağı 165°C ısıtın. Tavukları unun içinden alın ve yağa ilave edin. Yaklaşık 8 dakika altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  • Aynı işlemi kalan tavuklar için de uygulayın.
  • Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağı süzdürün ve ketçapla servis edin.

Püf Noktası

*Tarifte kullanılan baharat miktar ve çeşidini arzunuza göre değiştirebilirsiniz.
*Ürünlerin iç kısmının piştiğine emin olun. Ürünleri en az 7-8 dakika pişirmeniz gerekmektedir.
*Baharatların ve marinenin tavuğun içine işlemesini istiyorsanız tavukları bir iğne yardımıyla delebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Baharatlı Tavuk Budu Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Renkli Biberli Piliç Sote Tarifi
14B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Hindi Dolması Tarifi
100 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Kübra Ünsal
· 06.09.2020

Hayatımda ilk defa tavuğa elimi sürdüm ve yediğim en güzel tavuğu yaptım. Gramajı gramajına bu kadar uyan, denk geldiğim nadir tariflerden. Teşekkürler.

Uzman Erkan Kıyıcıoğlu bu yorumu beğendi
Erkan Kıyıcıoğlu

Ellerinize sağlık Kübra Hanım 👏🤩👍