Kısık Ateş
Tarif

Renkli Biberli Piliç Sote Tarifi

Sofranızı renklendirecek biberli piliç sote tarifi... Sebzeli piliç sote tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tencere
Renkli Biberli Piliç Sote Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g tavuk göğsü
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet taze kırmızı biber
1 diş sarımsak
120 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
yeteri kadar karabiber
5 g toz kırmızı biber
1 tutam kekik
1-2 tutam tuz
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın, üzerine çok az karabiber, kırmızı biber, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilerek harmanlayın ve sebzeler hazırlanana kadar 15 dakika dolapta dinlendirin.
  • Bu arada soğanı küp küp yemeklik doğrayın. Biberleri istenilen ölçüde doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın.
  • Yemeklik doğradığınız soğanları tereyağı ve zeytinyağı ile hafif pembeleştirin.
  • Sarımsağı da ilave edip biraz çevirin ve tavuk etlerini ekleyin. Harlı ateşte tavuk etleri pembeleşene kadar sık sık çevirerek veya tavayı sürekli sallayarak sotelenmelerini sağlayın.
  • Doğranmış biberleri ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı biberini damak zevkinize göre ayarlayıp kremayı da ilave edin. Biraz daha çevirin kekiğini ekleyin ve ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Hindi Dolması Tarifi
100 Dakika
4-6 Kişilik
35B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Zerdeçallı Sebzeli Tavuk Tarifi
20B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Limonlu Piliç But Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.