Tarif

Renkli Biberli Piliç Sote Tarifi

Sofranızı renklendirecek biberli piliç sote tarifi...
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Tencere
Renkli Biberli Piliç Sote Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 34
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g tavuk göğsü
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet taze kırmızı biber
1 diş sarımsak
120 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
3 g karabiber
5 g toz kırmızı biber
3 g kekik
2 g tuz
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın, üzerine çok az karabiber, kırmızı biber, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilerek harmanlayın ve sebzeler hazırlanana kadar 15 dakika dolapta dinlendirin.
  • Bu arada soğanı küp küp yemeklik doğrayın. Biberleri istenilen ölçüde doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın.
  • Yemeklik doğradığınız soğanları tereyağı ve zeytinyağı ile hafif pembeleştirin.
  • Sarımsağı da ilave edip biraz çevirin ve tavuk etlerini ekleyin. Harlı ateşte tavuk etleri pembeleşene kadar sık sık çevirerek veya tavayı sürekli sallayarak sotelenmelerini sağlayın.
  • Doğranmış biberleri ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı biberini damak zevkinize göre ayarlayıp kremayı da ilave edin. Biraz daha çevirin kekiğini ekleyin ve ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Hindi Dolması Tarifi
100 Dakika
4-6 Kişilik
32B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Zerdeçallı Sebzeli Tavuk Tarifi
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fırında Tavuk Kanat Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
110B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.