- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Somon Bowl Tarifi
Tarif
Somon Bowl Tarifi
"Bowl," genellikle bir kase veya tabak içinde sunulan ve karışık malzemelerin bir araya geldiği bir yemek tarzını ifade eder.Somon bowl, sağlıklı protein, vitaminler ve mineraller sağlayan lezzetli bir yemek seçeneğidir. Ayrıca göz alıcı bir sunumla servis edildiği için hem lezzetli hem de estetik bir yemek olarak kabul edilir. Kendi somon bowl'ınızı kişisel tercihlerinize göre özelleştirmek için farklı malzemeleri deneyebilirsiniz. Şimdi gelelim somon bowl tarifinin nasıl yapıldığına…
50 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 18B
- 51
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g taze somon fileto (2 parça)
1/2 adet limon
1/2 adet misket limonu
5-6 adet kuşkonmaz
tuz&karabiber
1 dal taze biberiye
20 ml zeytinyağı
Garnitür için:
4-5 yaprak marul
30 ml limon suyu
30 ml zeytinyağı
100 g haşlanmış maş fasulyesi
5-6 adet çeri domates
150 g haşlanmış pancar
1 adet havuç
Nasıl Yapılır?
- 1Bir fırın kabına somon filetoları koyun. Limonları halka şeklinde kesin ve somonların yanına dizin. Kuşkonmazların alt kısmını soyup onları da fırın kabına ekleyin, ürünleri tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Taze biberiye yaprakları serpin. Son olarak somonların üzerine zeytinyağı gezdirin.
- 2Önceden ısıtılmış 180°C fırında 18-20 dakika pişirin. Bu esnada garnitürleri hazırlamaya başlayın.
- 3Garnitür için; Doğranmış marul yapraklarını limon suyu ve zeytinyağıyla harmanlayın. Ardından çukur bir servis tabağının ortasına alın. Yanına haşlanmış maş fasulyesini ve ikiye kesilmiş çeri domatesleri yerleştirin. Servis tabağının kenarına ekşi krema koyun, üstüne küp doğranmış haşlanmış pancarı koyun. Havucu soyacak yardımıyla uzun şerit haline kesin ve tabağın boş kalan kısmına yerleştirin. Son olarak tüm malzemelerin üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirin.
- 4Pişen somon kabını fırından alın. Hazırladığınız garnitürlerin üzerine fırında pişen kuşkonmazları ve limon dilimlerini yerleştirin. En üste de somonları ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.