- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Kiş Tarifleri
- Kuşkonmazlı Kiş Tarifi
Tarif
Kuşkonmazlı Kiş Tarifi
Yok böyle bir lezzet dedirten kiş tarifi! 😍 Kolay milföy kiş: Kuşkonmazlı peynirli kiş tarifi nasıl yapılır? Pratik milföy tabanlı sebzeli kiş yapımı, enfes kiş tarifi...
40 Dakika
4-6 Kişilik
Kiş Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 10B
- 30
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
tuz&karabiber
1 bağ kuşkonmaz
1 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- 1Milföyleri hafif yumuşaması için tezgahta bekletin.
- 2Fırını 200°C’ye ısıtın.
- 3Pınar Beyaz ve ekşi kremayı bir kapta; yumurta, tuz ve karabiber ekleyip çırpın.
- 4Kuşkonmazları yıkayıp, fazla suyunu kurulayın. Sert kısmını bıçak ile kesin.
- 5Milföyleri kenar kısımları birleşecek şekilde, merdane yardımıyla açın ve dikdörtgen oluşturun.
- 6Kenarlarından 1 cm boşluk kalacak şekilde bir dikdörtgen çizin ve içte kalan kısmı çatal yardımı ile delin.
- 7Peynirli harcı iç kısma yayın, kenar kısma gelmemesine dikkat edin.
- 8Kuşkonmazları harcın üzerine dizin. Milföyün kenar kısmına yumurta sarısı sürün ve fırına verin.
- 9Yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş cheddar peyniri serperek eriyene kadar tekrar fırınlayın.
- 10Sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.