Tarif

Labneli Petibör Tatlısı Tarifi

Hafif tatlı sevenlerdenseniz bu tatlı tam size göre... Labneli petibör tatlısı tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Labneli Petibör Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 33
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g petibör bisküvisi
180 + 120 g toz şeker
500 ml su
800 ml Pınar Süt
Pınar
250 g un
10 g vanilya
200 g Pınar Labne
Pınar
üzeri için: Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Petibörleri borcam kabına dizin.
  • İlk olarak 180 gr toz şekeri kısık ateşte karamelize olana kadar eritin. Suyu azar azar karamelize olan şekere ekleyin.
  • Karışım kaynayınca ocaktan alın ve bisküvilerin üzerine dökün.
  • Muhallebisi için: süt, un ve geri kalan toz şekeri (120 gr) ekleyin.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın.
  • Vanilya ve labneyi ilave edip 1-2 dakika daha pişirin.
  • Hazır olan muhallebiyi petibörlerin üstüne eşit şekilde dökün.
  • Bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra üstüne Hindistan cevizi serperek servise hazır edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Yufka İçinde Labneli Kırmızı Meyve Tarifi
9B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Mini Alman Pastası Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
18B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kestaneli Sufle Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
4B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.