Kısık Ateş
Tarif

Beyaz Çikolatalı Sufle Tarifi

Son derece lezzetli sufle tarifi: Beyaz çikolatalı kabarık sufle nasıl yapılır? Sufle yaparken nelere dikkat edilir? Tam ölçülü çikolatalı sufle tarifi için hemen tıklayın!
50 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Beyaz Çikolatalı Sufle Tarifi
Paylaş
  • 36B
  • 264
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
70 g beyaz çikolata
150 ml Pınar Süt
Pınar
2 adet yumurta sarısı
40 g pudra şekeri
10 g un
4-5 damla vanilya özütü
4 adet yumurta beyazı
40 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • 4 adet sufle kabının içini bir parça tereyağı ile yağlayın. Her yerini toz şeker veya esmer şekere bulayın.
  • Fırınınızı 180°C’de ısıtın.
  • Beyaz çikolatayı doğrayın.
  • Ufak boy bir tencereye sütü koyun ve ısıtın. Süt ısınınca beyaz çikolataları ekleyip çikolata eriyene kadar çırpma teli ile karıştırın.
  • Başka bir kapta 2 adet yumurta sarısı ve pudra şekerini rengi açılıncaya kadar çırpın. İçine unu ekleyin ve yine çırpın.
  • Isınmış sütten bir kepçe bu karışıma ekleyin ve karıştırın. Sonra ikinci kepçeyi de ekleyin ve karışımı tencereye alın. Bir yandan çırpma teli kullanarak karışım kaynayana kadar karıştırın.
  • Altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Üzerine temas edecek şekilde streç film örtün ve kenarda bekletin.
  • 4 adet yumurta beyazını bir çırpma kabında köpük köpük olana kadar çırpın. Azar azar 40 gr pudra şekerini ekleyin bir yandan hızla çırpmaya devam edin.
  • Yumurta beyazı iyice kabardıktan sonra tenceredeki kremanın üzerindeki streç filmi kaldırın ve spatula ile yumurta beyazının 1/3'ünü bu karışıma ekleyin.
  • Spatula ile alttan yukarıya doğru hassas hareketlerle (kabarmış yumurta beyazını söndürmeden) karıştırın. Kalan yumurta beyazını da ekleyin ve yine aynı şekilde karıştırmaya devam edin.
  • Birbirine yedirdikten sonra hiç beklemeden sufle kaplarını ağzına kadar doldurun, tepesini düzleyin ve kenarlarını temizleyin. Bu işlem suflenizin düzgün kabarmasını sağlayacaktır.
  • Fırında 12 dakika kadar, güzelce kabarıp üzeri çok hafif kızarınca fırından çıkartın.
  • Pudra şekeri serperek hemen sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Güllabiye Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Karamelize Muz Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Zeytinyağlı Ballı Lokma Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.