Tarif

Beyaz Çikolatalı Sufle Tarifi

Son derece lezzetli sufle tarifi: Beyaz çikolatalı kabarık sufle nasıl yapılır? Sufle yaparken nelere dikkat edilir? Tam ölçülü çikolatalı sufle tarifi için hemen tıklayın!
50 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Beyaz Çikolatalı Sufle Tarifi
Paylaş
  • 33B
  • 264
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
70 g beyaz çikolata
150 ml Pınar Süt
Pınar
2 adet yumurta sarısı
40 g pudra şekeri
10 g un
4-5 damla vanilya özütü
4 adet yumurta beyazı
40 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • 4 adet sufle kabının içini bir parça tereyağı ile yağlayın. Her yerini toz şeker veya esmer şekere bulayın.
  • Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
  • Beyaz çikolatayı doğrayın.
  • Ufak boy bir tencereye sütü koyun ve ısıtın. Süt ısınınca beyaz çikolataları ekleyip çikolata eriyene kadar çırpma teli ile karıştırın.
  • Başka bir kapta 2 adet yumurta sarısı ve pudra şekerini rengi açılıncaya kadar çırpın. İçine unu ekleyin ve yine çırpın.
  • Isınmış sütten bir kepçe bu karışıma ekleyin ve karıştırın. Sonra ikinci kepçeyi de ekleyin ve karışımı tencereye alın. Bir yandan çırpma teli kullanarak karışım kaynayana kadar karıştırın.
  • Altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Üzerine temas edecek şekilde streç film örtün ve kenarda bekletin.
  • 4 adet yumurta beyazını bir çırpma kabında köpük köpük olana kadar çırpın. Azar azar 40 gr pudra şekerini ekleyin bir yandan hızla çırpmaya devam edin.
  • Yumurta beyazı iyice kabardıktan sonra tenceredeki kremanın üzerindeki streç filmi kaldırın ve spatula ile yumurta beyazının 1/3 ünü bu karışıma ekleyin.
  • Spatula ile alttan yukarıya doğru hassas hareketlerle (kabarmış yumurta beyazını söndürmeden) karıştırın. Kalan yumurta beyazını da ekleyin ve yine aynı şekilde karıştırmaya devam edin.
  • Birbirine yedirdikten sonra hiç beklemeden sufle kaplarını ağzına kadar doldurun, tepesini düzleyin ve kenarlarını temizleyin. Bu işlem suflenizin düzgün kabarmasını sağlayacaktır.
  • Fırında 12 dakika kadar, güzelce kabarıp üzeri çok hafif kızarınca fırından çıkartın.
  • Pudra şekeri serperek hemen sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Yufka İçinde Labneli Kırmızı Meyve Tarifi
9B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Karamelize Ananas Tatlısı Tarifi
17B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Alman Çöreği Berliner Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
53B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.