Tarif

Labneli ve Pastırmalı Pide

Enfes bir pide yorumu, labneli ve pastırmalı pide tarifi...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun
Fırın
Labneli ve Pastırmalı Pide
Paylaş
  • 13B
  • 29
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
16 g yaş maya
35 g toz şeker
30 g tuz
aldığı kadarsu
Üzeri için:
4 dal taze biberiye
200 g Pınar Labne
Pınar
100 ml Pınar Krema
Pınar
tuz ve karabiber
2 paket Pınar Çemensiz Pastrıma
Pınar
Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını açın. Yaş maya, toz şeker, tuz ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun.
  • Üzerini streç film ile örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru oval açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın.
  • Kıyılmış biberiyeleri, labne ve krema ile bir kasede karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Harcı pidenin ortasına sürün. Pastırma dilimlerini uzunlamasına kesin ve pidenin üzerine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 195 derece fırında ortalama 15-20 dakika pidenin altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıktıktan hemen sonra üzerine tereyağı sürün ve kıyılmış biberiye serperek servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Taze Otlu ve Labneli Kapalı Pide
11B Görüntüleme
Bulgurlu Tavuklu Pide
80 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Adil Usta’nın Ramazan Pidesi
45 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.