Tarif

Labneli ve Pastırmalı Pide

Enfes bir pide yorumu, labneli ve pastırmalı pide tarifi...
30 Dakika
2-4 Kişilik
Pide
Fırın
Labneli ve Pastırmalı Pide

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 dilim çemensiz pastırma
40 g Pınar Labne
Pınar Ürünü
20 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
1 dal taze biberiye
2 g tuz
100 g un
2 g yaş maya
5 g toz şeker
2 g tuz
10 g tereyağı

Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını açın.
  • Yaş maya, toz şeker, tuz ve suyu ilave edin.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun.
  • Üzerini nemli bir mutfak peçetesi ile örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru oval açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın.
  • Bir kase içerisinde kıyılmış biberiye, labne ve kremayı karıştırın.
  • Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Harcı pidenin ortasına sürün.
  • Pastırma dilimlerini uzunlamasına kesin ve pidenin üzerine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 195 derece fırında ortalama 15-20 dakika pişirin.
  • Pidenizin altı ve üstü kızardığında pişmiş demektir.
  • Fırından çıktıktan hemen sonra üzerine tereyağı sürün ve sıcak servis yapın.

Püf Noktası

Aldığı kadar su ekleyin.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Taze Otlu ve Labneli Kapalı Pide
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Bulgurlu Ve Tavuklu Pide
80 Dakika
2-4 Kişilik
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bazlamalı Trabzon Yağlısı
20 Dakika
2-4 Kişilik