Tarif

Tam Buğdaylı Ramazan Pidesi Tarifi

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis Tam Buğdaylı Ramazan Pidesi Tarifi! Çıtır çıtır pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz Tam Buğdaylı Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır? Yumurtalı Ramazan Pidesi yapmanın püf noktaları nelerdir? Kolay ve lezzetli Ramazan Pidesi hamuru nasıl yapılır? Bol lifli Ramazan Pidesi yapmak için hangi malzemeler gerekir? Tam kıvamında, lezzetli mi lezzetli Ramazan Pidesi tarifinin tüm detaylarına gelin birlikte göz atalım!
80 Dakika
6-8 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 5B
  • 24
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
500 g Söke Un Tam Buğday Ekmeği Miksi
25 g yaş maya
400 g su
Üzeri için:
1 adet yumurta
10 ml su
yulaf, haşhaş, çörekotu karışımı

Nasıl Yapılır?

  • Unun tamamı tezgaha dökülür havuz şeklinde ortası açılır, yaş maya koyulur ve su ilave edilir. (su oda sıcaklığından biraz daha soğuk olmalıdır)
  • Hamur homojen bir hale gelinceye kadar yoğurulur, gerekirse ara ara un ilave edilir. Yaklaşık 20-25 dakika üzeri kapatılarak oda sıcaklığında dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur ortadan ikiye bölünür, güzelce yuvarlanır ve tekrar 15-20 dakika dinlenmeye bırakılır.
  • 1 adet yumurta çırpılarak 2 yemek kaşığı su ilave edilip karıştırılır. Dinlenen hamurlar un serpilmiş tezgaha alınır üzerlerine yumurta karışımı sürülür.
  • Parmak uçlarınızla pide şekli verilir ve üzerlerine isteğe bağlı olarak (yulaf, keten tohumu, mısır, haşhaş, çörek otu karışımı) serpilir.
  • Hazır olan pide hamurları un serpilmiş fırın tepsisine yerleştirildikten sonra 25-30 dakika mayalanmaya bırakılır, kabarması beklenir.
  • Kabaran pide hamurları, önceden ısıtılmış 230-240°C fırında yaklaşık 18 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
3.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Yumurtalı Ramazan/Pastane Pidesi Tarifi
7B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Konya Yağ Somunu Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
31B Görüntüleme
Bulgurlu Tavuklu Pide
80 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.