Tarif

Lakerda Tarifi

Balık sofralarının vazgeçilmez mezesi Lakerda nasıl yapılır?
150 Dakika
6-8 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Pişirilmez
Lakerda Tarifi
Paylaş
  • 45B
  • 41
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 g kaya tuzu
4-5 adet defne yaprağı
10 g tane karabiber
2 kg torik

Nasıl Yapılır?

  • Balığın kafası, yanlardaki ve sırtındaki yüzgeçleri ve yumurtladığı kısmı kestikten sonra kuyruğun başlangıcından 3-4 santim içeriden girerek kesin. Böylece balığın sadece gövdesi kalacaktır.
  • Kalan gövde kısmı 6-7 santimlik dilimler halinde doğrayın ve iç organları alın. İlk işlemi gören balıkları soğuk suda kandan arındırmak için 4-5 dakika kadar dinlendirin.
  • Bir fırça ile içlerini fırçalayın ve kalabilecek iç parçaları temizleyin.
  • İnce ve uzun bir süpürge çöpüyle ilikleri çıkarın ve balıkları ikinci suyuna alarak kanı çıkması için dinlenmeye bırakın.
  • 2-3 saat arayla neredeyse tamamen temizlenene ve kan çıkmayıncaya kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Bir tepsiye tuzuyayın, parçaları bu tuza iyice bulayın ve kapaklı bir kap içine parçaları, defne yapraklarını ve tane karabiberleri alarak kapağını kapatın.
  • Buzdolabında 20-25 gün kadar bekletin.
  • Derisini ve kılçığını aldığınız lakerdaları dilimlenmiş kırmızı soğan ile servis yapın.

Püf Noktası

*Lakerda Torik balığından yapılmaktadır.
*Palamut balığından da yapılabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Limonlu Mezgit Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Toprak Güveçte Çipura Tarifi
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fish and Chips Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
39B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.