- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Toprak Güveçte Çipura Tarifi
Tarif
Toprak Güveçte Çipura Tarifi
Toprak güveçte sote sebzeli çipura tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın, Soteleme
Paylaş
- 18B
- 98
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet çipura balığı
1 adet kabak
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
3 adet sivri biber
200 g kiraz domates
1 adet siyah turp
Sosu için:
25 ml zeytinyağı
10 g toz zahter
yeteri kadartuz
Üzeri için:
1/2 demet dereotu
Nasıl Yapılır?
- 1Kabak, patates, soğan ve sarımsakları güzelce doğrayın. Ardından zeytinyağında soteleyin. Bu sırada hafif tuz ekleyerek sebzelerin karamelize olmasını sağlayın.
- 2Sivri biber, kiraz domates ve turpları ağza gelecek şekilde ortadan 2 veya 4 bölün.
- 3Çipura balıklarının derili taraflarına ikişer çizik atın.
- 4Balıkların sığacağı büyüklükte bir toprak güveci yağlayın. Doğranmış biber ve çeri domatesleri en alt kısma yerleştirin.
- 5Balıkları orta kısma koyup, üzerlerine de sote yaptığınız sebzeleri ve turpları ekleyin.
- 6Son olarak ayrı bir kapta zeytinyağı ve toz zahteri çırpıp üzerlerine dökün.
- 7Tuz oranını kontrol edip, doğranmış dereotunu serpin. Güvecin üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
- 8Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk. pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?