Kısık Ateş
Tarif

Toprak Güveçte Çipura Tarifi

Toprak güveçte sote sebzeli çipura tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Fırın, Soteleme
Toprak Güveçte Çipura Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 93
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet çipura balığı
1 adet kabak
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
3 adet sivri biber
200 g kiraz domates
1 adet siyah turp
Sosu için:
25 ml zeytinyağı
10 g toz zahter
yeteri kadartuz
Üzeri için:
1/2 demet dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Kabak, patates, soğan ve sarımsakları güzelce doğrayın. Ardından zeytinyağında soteleyin. Bu sırada hafif tuz ekleyerek sebzelerin karamelize olmasını sağlayın.
  • Sivri biber, kiraz domates ve turpları ağza gelecek şekilde ortadan 2 veya 4 bölün.
  • Çipura balıklarının derili taraflarına ikişer çizik atın.
  • Balıkların sığacağı büyüklükte bir toprak güveci yağlayın. Doğranmış biber ve çeri domatesleri en alt kısma yerleştirin.
  • Balıkları orta kısma koyup, üzerlerine de sote yaptığınız sebzeleri ve turpları ekleyin.
  • Son olarak ayrı bir kapta zeytinyağı ve toz zahteri çırpıp üzerlerine dökün.
  • Tuz oranını kontrol edip, doğranmış dereotunu serpin. Güvecin üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk. pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Tuzda Levrek Tarifi
70 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Sicilya Usulü Barbun Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Taze Baharatlı Kalamar Tempura Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Güneş Tuncer
· 17.10.2020

Bayıldım çok lezzetli

Uzman Kemal Can Yurttaş bu yorumu beğendi
Kemal Can Yurttaş
· 26.10.2020

Teşekkürler, elinize sağlık. 👍👏