Tarif

Limonlu Mezgit Tarifi

Şu an mezgit balığının en lezzetli olduğu dönemdeyiz... Limonlu mezgit nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Tava
Limonlu Mezgit Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 78
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet Pınar Mezgit Fileto
Pınar
200 g panko (ekmek kırıntısı)
1 adet limon
1 adet yumurta
200 g un
5 g kekik
5 g pul biber
1/2 demet maydanoz
5 g tuz
5 g karabiber
20 g brokoli
20 g karnabahar
15 g havuç
20 g zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Panko (Ekmek Kırıntısı) nun içine kekik, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın.
  • Mezgitleri tuz ve karabiber ile tatlandırın, sırası ile mezgitleri un, çırpılmış yumurta ve panko ile paneleyin.
  • Kaynayan tuzlu suda sırası ile brokoli, karnabahar ve havuçları hafif diri olacak kıvamda haşlayıp buzlu suya çıkartın. Zeytinyağı ile bir tavada soteleyin.
  • Panelenmiş balıkları tavada altın rengi olana kadar pişirin. Sote sebzeler ile servis edin.

Püf Noktası

*Un panelemek için kullanılır.
*Brokoli 1 dk, karnabahar 3 dk, havuç 4 dk haşlanacak.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tavada İstavrit Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
36B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fish and Chips Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
40B Görüntüleme
Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma Tarifi
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.