Tarif

Limonlu Mezgit Tarifi

Şu an mezgit balığının en lezzetli olduğu dönemdeyiz... Limonlu mezgit nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Tava
Limonlu Mezgit Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 79
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet Pınar Mezgit Fileto
Pınar
200 g panko (ekmek kırıntısı)
1 adet limon
1 adet yumurta
200 g un
5 g kekik
5 g pul biber
1/2 demet maydanoz
5 g tuz
5 g karabiber
20 g brokoli
20 g karnabahar
15 g havuç
20 g zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Panko (Ekmek Kırıntısı) nun içine kekik, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın.
  • Mezgitleri tuz ve karabiber ile tatlandırın, sırası ile mezgitleri un, çırpılmış yumurta ve panko ile paneleyin.
  • Kaynayan tuzlu suda sırası ile brokoli, karnabahar ve havuçları hafif diri olacak kıvamda haşlayıp buzlu suya çıkartın. Zeytinyağı ile bir tavada soteleyin.
  • Panelenmiş balıkları tavada altın rengi olana kadar pişirin. Sote sebzeler ile servis edin.

Püf Noktası

*Un panelemek için kullanılır.
*Brokoli 1 dk, karnabahar 3 dk, havuç 4 dk haşlanacak.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Chia Tohumlu Buharda Somon Tarifi
14B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Acılı Karides Tempura Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
81B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tuzlu Sardalya Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.