Paylaş
- 19B
- 146
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 dal kereviz sapı, yapraklı
8 adet mini kabak
8 adet mini havuç
1 adet kuru soğan
1 adet dolmalık sarı biber
20 yaprak kıyılmış ıspanak
25 ml zeytinyağı
2 l su
2 tutam zerdeçal
5 g tuz
6 yaprak lazanya
Sosu için:
25 ml Hindistan cevizi yağı
15 ml nar ekşisi
Üzeri için:
çörek otu
susam
ayçekirdeği içi
Nasıl Yapılır?
- 1Kereviz sapı, mini kabak ve havuçlardan 3’er tanesini daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Kalan sebzeleri zar şeklinde doğrayın.
- 2Doğradığınız tüm sebzeleri zeytinyağında, orta ateşte, diri kıvamda yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- 3Geniş bir tencerede 2 litre su kaynatın. Su kaynayınca zerdeçal ve tuz ekleyin.
- 4Lazanya yapraklarını zerdeçallı kaynar suyun içine atın, 4 dakika haşlayın. Ardından buzlu suyun içine aktarın. 1 dakika sonra buzlu suyun içinden alın, peçeteyle lazanya yapraklarını kurulayıp tezgahın üzerine yayın.
- 5Önceden kavurduğunuz sebzeleri lazanya yapraklarının üzerlerine 2’şer yemek kaşığı kadar paylaştırın.
- 6Lazanya yapraklarını rulo şeklinde sarın. Demir döküm fırın kabına yerleştirin.
- 7Önceden ayırdığınız sebzeleri irice doğrayın ve ruloların arasına yerleştirin.
- 8Sosu için Hindistancevizi yağı ile nar ekşisini bir kapta karıştırın ve lazanyaların üzerine gezdirin.
- 9Üzerine en son çörekotu, susam ve ay çekirdeği içi serpin.
- 10180 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin.
- 11Pişen sebzeli lazanyaları fırından alın ve sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Hindistancevizi yağı yerine zeytinyağı veya fındık yağı kullanabilirsiniz.
*Rulo lazanyayı hazırlarken isterseniz içine bir miktar tuzsuz lor peyniri veya sepet peyniri ekleyebilirsiniz.
*Zerdeçal yerine defne yaprağı, adaçayı, ıhlamur gibi bitkiler kaynar suyun içine atılabilir, böylece farklı farklı aromalar elde edebilirsiniz.
Enerji: 253 kalori
Karbonhidrat: 18,3 g
Protein: 7,4 g
Yağ: 17,1 g
Lif: 3,6 g
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarna Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.