Kısık Ateş
Tarif

Sebzeli Lazanya Tarifi

Besin değeri oldukça yüksek, çok sağlıklı ve lezzetli bir tarif ile karşınızdayım. Kök sebzeli ve nar ekşili lazanya tarifi nasıl yapılır? Sebzeli lazanya tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna Tarifleri
Fırın
Sebzeli Lazanya Tarifi
Paylaş
  • 22B
  • 146
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 dal kereviz sapı, yapraklı
8 adet mini kabak
8 adet mini havuç
1 adet kuru soğan
1 adet dolmalık sarı biber
20 yaprak kıyılmış ıspanak
25 ml zeytinyağı
2 l su
2 tutam zerdeçal
5 g tuz
6 yaprak lazanya
Sosu için:
25 ml Hindistan cevizi yağı
15 ml nar ekşisi
Üzeri için:
çörek otu
susam
ayçekirdeği içi

Nasıl Yapılır?

  • Kereviz sapı, mini kabak ve havuçlardan 3’er tanesini daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Kalan sebzeleri zar şeklinde doğrayın.
  • Doğradığınız tüm sebzeleri zeytinyağında, orta ateşte, diri kıvamda yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Geniş bir tencerede 2 litre su kaynatın. Su kaynayınca zerdeçal ve tuz ekleyin.
  • Lazanya yapraklarını zerdeçallı kaynar suyun içine atın, 4 dakika haşlayın. Ardından buzlu suyun içine aktarın. 1 dakika sonra buzlu suyun içinden alın, peçeteyle lazanya yapraklarını kurulayıp tezgahın üzerine yayın.
  • Önceden kavurduğunuz sebzeleri lazanya yapraklarının üzerlerine 2’şer yemek kaşığı kadar paylaştırın.
  • Lazanya yapraklarını rulo şeklinde sarın. Demir döküm fırın kabına yerleştirin.
  • Önceden ayırdığınız sebzeleri irice doğrayın ve ruloların arasına yerleştirin.
  • Sosu için Hindistancevizi yağı ile nar ekşisini bir kapta karıştırın ve lazanyaların üzerine gezdirin.
  • Üzerine en son çörekotu, susam ve ay çekirdeği içi serpin.
  • 180 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin.
  • Pişen sebzeli lazanyaları fırından alın ve sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Hindistancevizi yağı yerine zeytinyağı veya fındık yağı kullanabilirsiniz.
*Rulo lazanyayı hazırlarken isterseniz içine bir miktar tuzsuz lor peyniri veya sepet peyniri ekleyebilirsiniz.
*Zerdeçal yerine defne yaprağı, adaçayı, ıhlamur gibi bitkiler kaynar suyun içine atılabilir, böylece farklı farklı aromalar elde edebilirsiniz.
Enerji: 253 kalori
Karbonhidrat: 18,3 g
Protein: 7,4 g
Yağ: 17,1 g
Lif: 3,6 g

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fırında Mantı Makarna Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
64B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kırmızı Biber ve Cevizli Pesto Soslu Fettuccine Tarifi
26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Su Tereli Misket Limonlu Makarna Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.