Paylaş
- 35B
- 97
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuşbaşı et (yağsız)
1 kg süzme yoğurt
160 g zeytinyağı
45 g pirinç
122 g haşlanmış nohut
1 adet yumurta
30 g un
30 g nane
600 g su
5 g karabiber
7 g kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu etini su, tuz, karabiber ile 1 saat haşlayın.
- 2Haşlanan etleri tencereden çıkarıp didikleyin ve tekrar tencereye koyun.
- 3İçine haşlanmış nohutu, pirinci, karabiberi ilave edip 30 dakika daha pişirmeye devam edin.
- 4Diğer tarafta başka bir tencerede yoğurdu, yumurtayı ve unu iyice çırpın ve kısık ateşte ocağa koyun. Hiç durmadan çırpmaya devam edin, ta ki yoğurdunuzdan dumanlar çıkıncaya kadar.
- 5Diğer tarafta hazır olan tencerenin altını kapatıp yoğurdunuzu karıştırarak ağır ağır ilave edin.
- 6Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve bir kepçenin içine naneyi koyun.
- 7Kepçeyi çorbanın üzerine getirip zeytinyağını ilave edin ve kızaran nanelerin çorbanın üzerine dökülmesini bekleyin.
- 8Güzelce karıştırıp servis edin. Afiyet olsun.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.