Tarif

Lebeniye

İsmi Arapça bir kelimeden gelen nefis Lebeniye çorbası tarifi.
105 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba
Tencere
Lebeniye
Paylaş
  • 35B
  • 97
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuşbaşı et (yağsız)
1 kg süzme yoğurt
160 g zeytinyağı
45 g pirinç
122 g haşlanmış nohut
1 adet yumurta
30 g un
30 g nane
600 g su
5 g karabiber
7 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etini su, tuz, karabiber ile 1 saat haşlayın.
  • Haşlanan etleri tencereden çıkarıp didikleyin ve tekrar tencereye koyun.
  • İçine haşlanmış nohutu, pirinci, karabiberi ilave edip 30 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Diğer tarafta başka bir tencerede yoğurdu, yumurtayı ve unu iyice çırpın ve kısık ateşte ocağa koyun. Hiç durmadan çırpmaya devam edin, ta ki yoğurdunuzdan dumanlar çıkıncaya kadar.
  • Diğer tarafta hazır olan tencerenin altını kapatıp yoğurdunuzu karıştırarak ağır ağır ilave edin.
  • Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve bir kepçenin içine naneyi koyun.
  • Kepçeyi çorbanın üzerine getirip zeytinyağını ilave edin ve kızaran nanelerin çorbanın üzerine dökülmesini bekleyin.
  • Güzelce karıştırıp servis edin. Afiyet olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
45B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
97B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
48B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.