Tarif

Levrek Marin

Lokum kıvamında olan bu enfes levrek tarifine bayılacaksınız.
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Pişirilmez

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g deniz levreği
1 kg lime
1 kg greyfurt
50 g kişniş tohum
2 diş sarımsak
50 g zencefil
400 g hindistancevizi sütü
1 demet taze kişniş
2 adet kereviz sapı
2 adet chili biber
3 g tuz
20 g kırmızı soğan

Nasıl Yapılır?

  • Levreği derisinden ayırın ve dice şeklinde doğrayın. (küp küp)
  • Lime suyunu sıkın. Zencefil, sarımsak ve kişniş tohumu ile birlikte karıştırarak 1 gün dolapta bekletin.
  • Hindistancevizi sütü ve greyfurt suyunu karıştırarak tuz ekleyin.
  • Taze kişnişleri ayıklayın. Kereviz saplarını ve chili biberleri küçük küp şeklinde doğrayın.
  • Dolapta beklettiğiniz lime suyunu süzün. Levrekleri içine atın ve 5 dakika marine edin. (Levrekler beyaz hale gelecektir)
  • Greyfurt suyuyla karıştırdığımız hindistancevizi sütünü kullanacağınız tabağın en altına dökün.
  • Levrekleri kurulayın ve bir tutam tuz ekleyin.
  • Sütün üzerine levrekleri koyun.
  • Küp küp doğradığınız sebzeleri ve jülyen doğranmış kırmızı soğanları ekleyin. Son olarak üzerine taze kişnişleri serperek servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labne Soslu Karides Şiş
40 Dakika
4-6 Kişilik