Kısık Ateş
Tarif

Acılı Karides Tempura Tarifi

Tadına doyulmaz bir lezzet! Acı soslu karides tempura tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Derin yağda kızartma
Acılı Karides Tempura Tarifi
Paylaş
  • 86B
  • 185
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g orta boy karides
200 g un
50 g mısır nişastası
3 g tuz
3 g karabiber
5 g kabartma tozu
1 adet Pınar Sade Soda
Pınar
Sosu için:
100 g Pınar Mayonez
Pınar
60 g sriracha sos
5 g susam
Kızartmak için:
sıvı yağ
Üzeri için:
frenk soğan ve taze soğan

Nasıl Yapılır?

  • Karidesleri güzelce kabuklarından ayırın ve sırt bölgesindeki bağırsakları temizleyin.
  • Mikroplardan arındırmak için 10-15 dakika bol tuzlu suda beklettikten sonra suyun altında durulayın.
  • Orta boy bir mayonez tenceresine elekten geçirilmiş un, nişasta, tuz, karabiber, kabartma tozu ve soğuk şişe sodayı ekleyin, karıştırarak bulamaç haline getirin. Gerekirse bir miktar daha soğuk soda ekleyebilirsiniz.
  • Bu sırada kızartmak için derin bir tencerede yağınızı ısıtmaya başlayın.
  • Hazırladığınız karidesleri bulamaç yaptığınız karışıma koyun ve çatal yardımı ile harcın fazlasını süzdürüp direk kızmış yağa atın ve bu işlemi ne kadar hızlı yaparsanız o kadar iyi sonuç alırsınız.
  • Karideslerin birbirine yapışmaması için tek seferde en fazla 3’er 4’er adet atmanızı öneririm.
  • Sosu için orta boy karıştırma kabında mayonez, sriracha sos ve susamı çırpma teli ile çırpın.
  • Kızarmış karidesleri havlu kağıt üzerine alın. Yağı süzülen karidesleri hazırladığınız sosun içine atıp güzelce karıştırın.
  • Daha sonra servis tabağına alıp üzerini ince doğranmış frenk soğan veya taze soğan ile süsleyerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Tütsü Somon Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
17B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Asma Yaprağında Balık Izgara Tarifi
5B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Deniz Mahsullü Güveç Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Seçkin Acar
· 10.09.2020

Çok Lezzetli 👍🏼👍🏼

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Ümit Özhan
· 21.09.2020

Katılıyorum

Ümit Özhan
· 21.09.2020

Çok çok iyi

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 28.09.2020

👍🤩

Tuğçe Gül
· 08.01.2021

Müthiş 😍🤩

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 09.01.2021

Sağ olun! 👍🤩🤗