Tarif

Limonlu Piliç But

Tavuğun limonla mükemmel uyumu uzun süre hafızalarınızdan silinmeyecek. Limonlu Piliç But nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et
Fırın, Tava
Limonlu Piliç But
Paylaş
  • 5B
  • 129
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kemiksiz but
1 adet limon
25 g fesleğen
4 diş sarımsak
100 g arpacık soğan
25 g taze kişniş
100 ml zeytinyağı
2 adet kuru veya kırmızı soğan, garnitür için
20 g toz şeker
5 g tuz
4 g beyaz biber

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butları hariç geri kalan bütün malzemeyi küçük küçük doğrayın ve bir kapta karıştırın.
  • Açılmış tavuk butlarını bu karışımın içine koyup, buzdolabında 20 dk. marine edin.
  • Daha sonra tavuk parçalarını yanmaz yapışmaz bir fırın kabına alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk. pişirin.
  • Diğer yandan garnitürünü hazırlamak için kuru soğanları küp küp doğrayın. Bir tavaya toz şekeri koyun ve renk değiştirene kadar bekleyin. Ardından soğanları ekleyin, tuz ve beyaz biberle tatlandırın.
  • Soğanlar karamelize olmaya yakın çeri domates ekleyebilirsiniz.
  • Pişen tavuk butlarını ve karamelize soğanları, pirinç pilavı eşliğinde sıcak olarak servis edin.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi

Yorumlar (1)

Hilal Öner
· 06.07.2020

Harika görünüyor!👌

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Enchilada
30 Dakika
4-6 Kişilik
8B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Hindi Misket Köfte
30 Dakika
2-4 Kişilik
4B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Hindi Dolması
100 Dakika
4-6 Kişilik
8B Görüntüleme