Tarif
Limonlu Piliç But
Tavuğun limonla mükemmel uyumu uzun süre hafızalarınızdan silinmeyecek. Limonlu Piliç But nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et
Fırın, Tava

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kemiksiz but
1 adet limon
25 g fesleğen
4 diş sarımsak
100 g arpacık soğan
25 g taze kişniş
100 ml zeytinyağı
2 adet kuru veya kırmızı soğan, garnitür için
20 g toz şeker
5 g tuz
4 g beyaz biber
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk butları hariç geri kalan bütün malzemeyi küçük küçük doğrayın ve bir kapta karıştırın.
- 2Açılmış tavuk butlarını bu karışımın içine koyup, buzdolabında 20 dk. marine edin.
- 3Daha sonra tavuk parçalarını yanmaz yapışmaz bir fırın kabına alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk. pişirin.
- 4Diğer yandan garnitürünü hazırlamak için kuru soğanları küp küp doğrayın. Bir tavaya toz şekeri koyun ve renk değiştirene kadar bekleyin. Ardından soğanları ekleyin, tuz ve beyaz biberle tatlandırın.
- 5Soğanlar karamelize olmaya yakın çeri domates ekleyebilirsiniz.
- 6Pişen tavuk butlarını ve karamelize soğanları, pirinç pilavı eşliğinde sıcak olarak servis edin.