Tarif

Limonlu Piliç But Tarifi

Tavuğun limonla mükemmel uyumu uzun süre hafızalarınızdan silinmeyecek. Limonlu Piliç But nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Fırın, Tava
Limonlu Piliç But Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 144
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kemiksiz but
1 adet limon
25 g fesleğen
4 diş sarımsak
100 g arpacık soğan
25 g taze kişniş
100 ml zeytinyağı
Garnitür için:
2 adet kırmızı soğan
20 g toz şeker
tuz&karabiber
2-3 adet çeri domates

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butları hariç geri kalan bütün malzemeyi küçük küçük doğrayın ve bir kapta karıştırın.
  • Açılmış tavuk butlarını bu karışımın içine koyup, buzdolabında 20 dk. marine edin.
  • Daha sonra tavuk parçalarını yanmaz yapışmaz bir fırın kabına alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk. pişirin.
  • Diğer yandan garnitürünü hazırlamak için kuru soğanları küp küp doğrayın. Bir tavaya toz şekeri koyun ve renk değiştirene kadar bekleyin. Ardından soğanları ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Soğanlar karamelize olmaya yakın çeri domates ekleyebilirsiniz.
  • Pişen tavuk butlarını ve karamelize soğanları, pirinç pilavı eşliğinde sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patates Püreli Lokum Hindi Tarifi
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fırında Tavuk Kanat Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
107B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Zerdeçallı Sebzeli Tavuk Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Hilal Öner
· 06.07.2020

Harika görünüyor!👌

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi