Tarif

Limonlu Piliç But

Tavuğun limonla mükemmel uyumu uzun süre hafızalarınızdan silinmeyecek. Limonlu Piliç But nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et
Fırın, Tava
Limonlu Piliç But

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kemiksiz but
1 adet limon
25 g fesleğen
4 diş sarımsak
100 g arpacık soğan
25 g taze kişniş
100 ml zeytinyağı
2 adet kuru veya kırmızı soğan, garnitür için
20 g toz şeker
5 g tuz
4 g beyaz biber

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butları hariç geri kalan bütün malzemeyi küçük küçük doğrayın ve bir kapta karıştırın.
  • Açılmış tavuk butlarını bu karışımın içine koyup, buzdolabında 20 dk. marine edin.
  • Daha sonra tavuk parçalarını yanmaz yapışmaz bir fırın kabına alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk. pişirin.
  • Diğer yandan garnitürünü hazırlamak için kuru soğanları küp küp doğrayın. Bir tavaya toz şekeri koyun ve renk değiştirene kadar bekleyin. Ardından soğanları ekleyin, tuz ve beyaz biberle tatlandırın.
  • Soğanlar karamelize olmaya yakın çeri domates ekleyebilirsiniz.
  • Pişen tavuk butlarını ve karamelize soğanları, pirinç pilavı eşliğinde sıcak olarak servis edin.
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar (1)

Hilal Öner
06.07.2020

Harika görünüyor!👌

Eyüp Kemal Sevinç
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Enchilada
30 Dakika
4-6 Kişilik
5B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Hindi Misket Köfte
30 Dakika
2-4 Kişilik
2B
Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Hindi Dolması
100 Dakika
4-6 Kişilik
6B