Tarif

Lohusa Şerbeti Tarifi

Bilinen en eski Türk adetlerinden biri olan lohusa şerbeti, yeni doğmuş bebek ziyaretlerine gelen misafirlere ikram edilir. Muhteşem rengi ve aromasıyla çok beğenilen bir tariftir.
60 Dakika
8-10 Kişilik
İçecek Tarifleri
Tencere
Lohusa Şerbeti Tarifi
Paylaş
  • 62B
  • 51
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 l su
1/2 kg lohusa şekeri
400 g toz şeker
4 adet çubuk tarçın
10 adet karanfil
300 g dolmalık fıstık veya kavrulmuş badem
toz tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Büyük geniş bir tencereye su, lohusa şekeri, toz şeker, tarçın ve karanfilleri koyup kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 30 dakika daha kaynatın.
  • Ocağın altını kapatıp şerbeti bir tülbentten veya ince delikli süzgeçten başka bir tencereye süzün.
  • Dolmalık fıstığı yağsız tavada devamlı karıştırarak rengi dönene kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
  • Uygun gördüğünüz bir bardakta üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık ve toz tarçın serperek servis edin.

Püf Noktası

*Lohusa şekerini genellikle aktarlardan temin edebilirsiniz.
*Dilerseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer İçecek Tarifleri Tarifleri

Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Spor Sonrası Smoothie Tarifi
15B Görüntüleme
Doğal Detoks Suyu Tarifi
5 Dakika
1 Kişilik
15B Görüntüleme
Hardaliye Tarifi
10 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.