Paylaş
- 149B
- 79
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g aşurelik buğday
200 g pirinç
4 l su
240 g Pınar Yoğurt
170 g toz şeker
10 g toz tarçın
100 g taze kavrulmuş sarı leblebi
Nasıl Yapılır?
- 1Ayıklanmış aşurelik buğday ve pirinci bol suda yıkayıp süzün.
- 2Akşamdan 3 litre su ile ıslatın. Ertesi gün kısık ateşte yaklaşık 2 saat sık sık karıştırarak kaynatın.
- 3Püre kıvamına geldikten sonra ocaktan alıp el blenderı ile çekin ardından karışımı ince süzgeçten geçirin. Artan posa kısmını kullanmamak üzere atın.
- 4Süzülen karışımı 1 litre su ile tekrar sulandırın, tencereye döküp fokurdayana kadar kaynatın ve süzgeçten geçirin. Oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
- 5El yakmayacak kadar ılınınca içerisine yoğurt ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
- 63 gün boyunca oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde ekşimeye bırakın. Ara ara kapağını açıp karıştırarak havalanmasını sağlayın.
- 7Tadı hafif ekşimeye ve küçük hava kabarcıkları oluşmaya başladığında kıvamına gelmiş demektir.
- 83 günün sonunda buzdolabında 1 hafta boyunca saklayabilir, tarçın ve kavrulmuş sarı leblebi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Püf Noktası
*Aşurelik buğday yerine; mısır, bulgur veya arpa kullanabilirsiniz.
*Buzdolabında muhafaza edeceğiniz boza, bekledikçe koyulaşmaya devam edecektir. Bu yüzden su oranını ona göre ayarlamaya çalışın.
*Bozayı; güneş görmeyen, karanlık ve serin bir ortamda mayalanması için bekletmeye dikkat edin. Isı, bekleme esnasında bozanın tadını olumsuz yönde etkileyecektir.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer İçecek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.