Tarif

Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi

Enfes gül lokumlu, cevizli kurabiye tarifi nasıl yapılır? Kurabiye hamuru yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 31
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
240 g su
7 g karbonat
1 tutam tuz
420 g un
20 g pudra şekeri
30 adet ceviz
30 adet orta boy gül lokumu

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı tencereye alıp eritin, üzerine su ekleyerek kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra üzerine karbonat ve bir çimdik tuz atıp karıştırın ve unu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından ocaktan alın.
  • Üzerine pudra şekerini ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Elinizin dayanabileceği sıcaklıkta iken iyice yoğurun ve hamuru soğumaya bırakın.
  • Hamur soğuduktan sonra parçalar kopararak elinizle yuvarlayıp şekil verin, içerisine ceviz ve lokum yerleştirin.
  • Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serili tepsiye dizerek, 180°C'de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kurabiyeler sıcakken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Ağlayan Pasta Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
48B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme
Yeşil Kabaklı Kek Tarifi
approved
60 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.