- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Ağlayan Pasta Tarifi
Tarif
Ağlayan Pasta Tarifi
Herkesin bayılarak yediği ağlayan kek, bir diğer adıyla bol çikolata soslu ağlayan pasta tarifi nasıl yapılır? Ağlayan pasta tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Çırpma
Paylaş
- 73B
- 175
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g toz şeker
4 adet yumurta
100 ml sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
30 g kakao
200 g un
Islatmak için:
Üzeri için:
Nasıl Yapılır?
- 1Toz şeker ve yumurtayı 4 dakika mikserde çırpın.
- 2Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın.
- 3Kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın ve sıvı karışımın içine ekleyip 1 dakika daha karıştırın.
- 4Hazır olan kek harcını 20 cm x 30 cm ebadında yağlanmış bir borcam ya da kek kalıbına dökün.
- 5Önceden ısıtılmış 170°C fırında 15-20 dakika pişirin.
- 6Keki fırından çıkarıp üzerine kürdanla delikler açtıktan sonra 2 su bardağı (400 ml) sütü dökün.
- 71 paket krem şantiyi 1 su bardağı (200 ml) soğuk sütle çırpın. Soğumuş olan kekin üzerine yayıp çikolata sosu ile süsleyin.
- 8Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
70 Dakika
6-8 Kişilik